Nárcisz

Hídlap

Felavatták a nagysápi idősek klubja épületét

Felavatták a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében felépített Nagysápi Idősek Klubját. A megyei önkormányzat segítségével megvalósított hatvanmillió forintos beruházás nem csak az építkezésre terjedt ki, hiszen egy autóval is gazdagodott az intézmény.

A helyszínen Balogh Miklós polgármester köszöntötte a lakosokat, valamint a meghívott vendégeket, köztük Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét és dr. Juhász Jánost, a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. ügyvezetőjét.

Hirdetések

A polgármester elmondta, hogy évekig csak tervezték az új épületről, mígnem a TOP keretében elnyert támogatásból megépült az Idősek Klubja. A pályázati pénzből eszközöket és egy Suzuki Vitarát is beszereztek, amellyel a szépkorúakat szállíthatják majd. Megköszönte dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselőjének, valamint Popovics György segítségét, hiszen nélkülük beteljesületlen álom maradt volna a beruházás.

Popovics György ünnepi beszédében ismertette, hogy az elmúlt években a megyei önkormányzat koordinálásával a TOP-os fejlesztések tömkelegét valósították meg. A kistelepülések közül kiemelkedik Nagysáp, amely több mint háromszázmillió támogatást nyert el. Örömét fejezte ki, hogy újabb sikeres projektet zárhatnak le, egyúttal megjegyezte, hogy a községekben is megfelelő életkörülményeket kell biztosítani a lakosoknak.

A Nagysápi Dalkör tagjai rövid műsort adtak elő, majd Balogh Miklós, dr. Juhász János és Popovics György szalagátvágással felavatták az épületet. Az ünnepség végeztével körbevezették a helyiségekben a nyugdíjasokat, akik megköszönték Balogh Miklósnak és Popovics Györgynek, hogy szívükön viselik a szépkorúak sorsát is.

(Forrás: Dorogi-medence)

Hirdetések
  • Hétfőtől a szórakozóhelyeken is viselnünk kell a maszkot

    A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Dömösön

    Október 28-án, szerdán ültették el Dömösön, a falu központjában ültették el azokat a facsemetéket melyeket az Agrárminisztérium Településfásítási Programjában nyert el a községi önkormányzat. A feladatokból Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is szerepet vállalt.

    Hídlap