Szabina

Hídlap

Felavatták az esztergomi Honvéd Utcai Óvoda vadonatúj sportpályáját

Szalagátvágással avatták fel az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda új, multifunkcionális sportpályáját. Ifjabb Buzánszky Jenő köszöntőjében elmondta, hogy az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány eddig 382 darab létesítményt avatott fel országszerte, a megyénkben pedig már öt darab, műfű borítású sportpálya található.

Hirdetések

Portálunk júliusban számolt be arról, hogy elkészült a palánkkal és könnyűfém vázszerkezettel ellátott pálya. Láposiné Fritz Anna intézményvezetőtől akkor megtudtuk, hogy a gyermekek a pályán a labdarúgás mellett kézi-, kosár- röplabda sportágak alapjait sajátíthatják el, de a teniszezhetnek és lábteniszezhetnek is rajta.

Az avatóünnepséget végül nem nyáron, hanem szeptember 13-án tartották meg, melyen részt vett Romanek Etelka polgármester asszony, Erős Gábor, a Köznevelési, ifjúsági és Sport Bizottság elnöke, ijfabb Buzánszky Jenő, az Ovi-sport Közhasznú Alapítvány alapítói jogainak gyakorlója, Bonnár-Csonka Zsuzsa, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője és Tóth János aljegyző is.

Romanek Etelka beszédében hangsúlyozta a mindennapos testmozgás fontosságát, majd kitért arra is, hogy az intézményben ennek rendszeresen eleget is tesznek a gyermekek, köszönhetően egyebek mellett az önkormányzat által is támogatott sport- és játékeszköz fejlesztéseknek.

A szalag átvágása után az óvodások zenés műsorral és csoportonként indulókkal üdvözölték az új játékteret. Ezután kezdődött el a Mocorgó-nap, melynek keretében ügyességi foglalkozások, játék és sportolási lehetőség várta az óvodásokat.

(Forrás: esztergom.hu)

Hirdetések
  • Néma főhajtással emlékeztek 1956 esztergomi mártírjaira

    Október 26-án, hétfőn este a koronavírus-járványra való tekintettel műsor nélkül emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc esztergomi áldozatairól. Az elhunytak neveit tartalmazó táblánál, majd a Mindszenty szobornál is fejet hajtottak a jelenlévők.

    Hídlap
  • Elhunyt Rosta Ferencné, a Balassa iskola tanára

    „Megrendülten és szomorúan tudatjuk minden egykori diákkal és kollégával, hogy Rosta Ferencné tanárnő Irma néni felfoghatatlan hirtelenséggel itt hagyott bennünket” – közölte hivatalos oldalán az esztergomi Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakképző Iskola.

    Hídlap