Hermina

Hídlap

Három év börtönbüntetésre ítélték a halálos bajóti balesetért felelős dorogi férfit

A Tatabányai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és jármű önkényes elvételének bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy dorogi férfival szemben. A vádlott beült egy utasokkal teli kisbuszba és halálos balesetet okozott.

Hirdetések

A dorogi férfi 2018. április 30-án a bajóti pincesoron egy házibuliban mulatozott, ahol alkoholt is fogyasztott. Éjfél előtt a tulajdonos engedélye nélkül beült a járművébe, majd a pincékhez vezető, közvilágítás nélküli úton közlekedni kezdett a kisbusszal. Hirtelen meg akart fordulni, a jármű pedig letért az úttestről és a meredek partoldalon felborult.

A borulás közben egy 22 éves lány – akinek nem volt bekötve a biztonsági öve és nyitva volt mellette az ablak – súlyosan megsérült és a helyszínen életét vesztette. A másik négy utas pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott minden bizonnyal megijedt, hiszen a balesetet követően segítségnyújtási kötelezettségét elmulasztva elmenekült a helyszínről, később viszont jelentkezett az Esztergomi Rendőrkapitányságon. Az ügyészség vádirata alapján megtartott előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A bíróság az előkészítő ülésen ítéletet hozott, a vádlottat 3 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, és 6 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó)
(Borítókép: police.hu)

Hirdetések

  • Kikapott a Dorogi FC a Pécstől

    Négygólos vereséget szenvedett a Dorogi FC a Pécsi MFC ellen a Merkantil Bank Liga első fordulójában. A „bányász rangadón” a vendégek már a 12. percben hátrányba kerültek és bár voltak ígéretes helyzeteik, a szépítés nem jött össze.

    Hídlap
  • Építkezés miatt szerdáig lezártak egy útszakaszt Nagymaroson

    Augusztus 3-tól 5-ig, azaz hétfő 8 órától szerda 17 óráig lezárták a nagymarosi Pince utca Szent Erzsébet tér – Pince utca 20. közötti szakaszát – közölte hivatalos oldalán a nagymarosi önkormányzat. Arra kérik a lakosokat, hogy a jelzett időszakban ne parkoljanak a lezárt úton.

    Hídlap