Vendel

Hídlap

Rangsorolták az ország általános és középiskoláit

Mintegy 2500 magyarországi általános iskola közül idén a 236. helyet érte el iskolánk – írja közösségi oldalán az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola. A legjobbiskola.hu a kompetenciamérés eredményei alapján rangsorolta az általános és középiskolákat, térségünkből több intézmény is kimagasló eredményt ért el.

Hirdetések

A portál szerint az általános iskolások listáján a TOP 10-be az első helyen végzett debrecni Ibolya Utcai Általános Iskolán kívül csak és kizárólag budapesti intézmények kerültek be. Térségünk legjobb eredményével a Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola büszkélkedhet, amely húsz helyet javítva idén a 209. helyet foglalatja el. Az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola 236. (mellyel a legjobb az esztergomiak között) helyre fért fel, a kismarosi Vilcsek Gyula Általános Iskola is befért a legjobb háromszázba, amelyet a 267. helyezést érte el.

Az esztergomi általános iskolák rangsorában a Mindszenty után az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola (563.), a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola (862.), az Esztergomi Petőfi Sándor Általános Iskola (906.), az Esztergomi József Attila Általános Iskola (1122.), az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola (1461.) és az Esztergomi Arany János Általános Iskola (2181.) következik.

A portál a középiskolák rangsorát az érettségi és komptenciamérés eredményei alapján állította össze. A legjobb száz intézmény közé a Dobó Katalin Gimnázium 8 évfolyamos képzésével került be, ahol az előkelő 87. helyet foglalhatja el. Az iskola négy évfolyamos képzése pedig a 101. helyre került. További sorrend: Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola, Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium, a TSZC Bottyán János Szakgimnáziuma, a TSZC Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola.

(Fotó és infó: legjobbiskola.hu)

Hirdetések

  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap