Rangsorolták az ország általános és középiskoláit

Mintegy 2500 magyarországi általános iskola közül idén a 236. helyet érte el iskolánk - írja közösségi oldalán az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola. A legjobbiskola.hu a kompetenciamérés eredményei alapján rangsorolta az általános és középiskolákat, térségünkből több intézmény is kimagasló eredményt ért el.

Mintegy 2500 magyarországi általános iskola közül idén a 236. helyet érte el iskolánk – írja közösségi oldalán az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola. A legjobbiskola.hu a kompetenciamérés eredményei alapján rangsorolta az általános és középiskolákat, térségünkből több intézmény is kimagasló eredményt ért el.

A portál szerint az általános iskolások listáján a TOP 10-be az első helyen végzett debrecni Ibolya Utcai Általános Iskolán kívül csak és kizárólag budapesti intézmények kerültek be. Térségünk legjobb eredményével a Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola büszkélkedhet, amely húsz helyet javítva idén a 209. helyet foglalatja el. Az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola 236. (mellyel a legjobb az esztergomiak között) helyre fért fel, a kismarosi Vilcsek Gyula Általános Iskola is befért a legjobb háromszázba, amelyet a 267. helyezést érte el.

Az esztergomi általános iskolák rangsorában a Mindszenty után az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola (563.), a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola (862.), az Esztergomi Petőfi Sándor Általános Iskola (906.), az Esztergomi József Attila Általános Iskola (1122.), az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola (1461.) és az Esztergomi Arany János Általános Iskola (2181.) következik.

A portál a középiskolák rangsorát az érettségi és komptenciamérés eredményei alapján állította össze. A legjobb száz intézmény közé a Dobó Katalin Gimnázium 8 évfolyamos képzésével került be, ahol az előkelő 87. helyet foglalhatja el. Az iskola négy évfolyamos képzése pedig a 101. helyre került. További sorrend: Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola, Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium, a TSZC Bottyán János Szakgimnáziuma, a TSZC Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola.

(Fotó és infó: legjobbiskola.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!