Blanka, Bianka

Hídlap

Dorogi üzemet is bejárhatunk az Erőművek Éjszakáján

Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg október 11-én az Erőművek Éjszakáját a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). Az országos programsorozat keretében a Veolia Energia Magyarország Zrt. dorogi erőművét is megtekinthetik az érdeklődők.

A dorogi erőmű területén tartott sajtótájékoztatón Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője ismertette, hogy az erőművekkel együttműködve kezdték el szervezi az Erőművek Éjszakáját, melynek lényege, hogy bárki megismerje, miből lesz a villamos energia és hogyan látják el távhővel a lakótelepeket és közintézményeket.

Vollár Attila, a Veolia Energia Magyarország Zrt. Közép-magyarországi regionális igazgatója hangúslyozta: mindnyájan vágyunk arra, hogy megismerjünk egy olyan világot, amely a hétköznapokban távol esik tőlünk, ezért is jó kezdeményezés az Erőművek Éjszakája. A vállalat is csatlakozott a kezdeményezéshez és több magyarországi, köztük a dorogi erőmű is látogatható lesz október 11-én. Többek között azt is megtudhatják az érdeklődők, hogy hogyan alakult át a terület arculata az elmúlt 113 évben, milyen egységekből áll és mennyi fűtőanyagot tüzelnek el évente. Reméli, hogy minél többen regisztrálnak és felfedezik a dorogi telephelyet.

A beszédek után Fritz János, a Veolia Energia Magyarország Zrt. dorogi erőművének igazgatója körbe vezette a sajtó munkatársait a gyár területén, bemutatva az energia előállítás folyamatát.

Az Erőművek Éjszakájával kapcsolatban bővebb információt a program hivatalos oldalán kaphatnak az érdeklődők, illetve szintén a program oldalán jelentkezhetnek a látogatásra.

Hirdetések

(Forrás: Dorogi-medence)

Hirdetések