Kiütéses győzelemmel indította a szezont az Esztergom felnőtt női kézilabda csapata

Tizenhárom gólos különbséggel 31:44-re győzött a Rákosmenti KSK otthonában az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata. A szezonnyitón elért eredmény bizonyítja: jól sikerült a csapat hét hetes felkészülési időszaka. Az előző bajnokságot bronzéremmel záró Esztergom az idei évadban is az első ötben szeretne végezni.

Tizenhárom gólos különbséggel 31:44-re győzött a Rákosmenti KSK otthonában az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata. A szezonnyitón elért eredmény bizonyítja: jól sikerült a csapat hét hetes felkészülési időszaka.
Az előző bajnokságot bronzéremmel záró Esztergom az idei évadban is az első ötben szeretne végezni.

A nyár sem telt eseménytelenül számukra, hiszen a jobbszélsőként bevethető Horváth Mónika aranyéremmel tért haza a Masters Európa Bajnokságról. A keret is némiképp változásokon ment keresztül, hiszen távozott Deák Éva csapatkapitány, aki visszavonult az aktív játéktól, a jobbszélső Tóth Borbála pedig gyógytornász tanulmányaira folytatja a figyelmét. Nagy Mariann térdsérülése utáni rehabilitációt végzi, Mezőségi Irén edző legkorábban tavasszal számíthat rá.

Azonban nem csak távozókról, hanem érkezőkről is beszámolhatunk, hiszen Takács Angéla Dorogról igazolt át Esztergomba, aki harciasságát, gyorsaságát és rutinját újra az NB II-es csapat színeiben kamatoztathatja. Mátyás Anna és Mátyás Viktória szintén a szomszédvárból tette át székhelyét a Duna-parti városba, Csiki Renáta pedig Szentendréről érkezett. A 25 éves játékos mindemellett a strandkézilabda válogatott egyik alapemberének számít, a szabadtéri sportágban magyar, Európa bajnoki címmel is büszkélkedhet, de szerepelt már a világválogatottban is.

Ezen információk fényében talán nem is olyan meglepő, hogy a Vitéz lányok az NB II-Északi csoportjának szezonnyitó találkozóján valósággal letarolták vendéglátóikat. Bár a mérkőzés első gólját még a Rákosmenti KSK szerezte, a hetedik percben már 3:7-re vezettek. Nagy iramot diktáltak, Ábrahám Szilvia és Csiki Renáta vezetésével, Fekete Dorina pazar védéseinek köszönhetően a félidőben már 16:25 volt az állás.

A szünet után is nagy iramot diktáltak, a szép támadásokat pedig rendre góllal zárták. A mérkőzésen összesen 16 percet játszottak emberhátrányban, de a hazaiak nem tudtak élni ezekkel a lehetőségekkel. A végeredmény 31:44 lett az Esztergom javára, a győzelemhez pedig a csereként pályára lépők is hozzá tudták tenni a részüket.
Ábrahám Szilvia 14, Csiki Renáta 9, Matus Nikolett, Takács Angéla és Valovics Nóra fejeként 4, Barczi Anna, Horváth Mónika fejenként 3, Osvald Zsanett 2, Kovács Nóra pedig 1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: A szezonnyitó tökéletes bajnoki mérkőzésnek számított. Támadásban felszabadultan játszottunk, védekezésünkon azonban még van mit javítani. Úgy gondolom, hogy az újonnan érkező játékosok be tudtak épülni a csapatunkba. Javában készülünk a következő mérkőzésre.

Ábrahám Szilvia vezetőedző ifjúsági csapata is jól kezdte a szezont, mely 35:17-re verte a Rákosmenti KSK ifi csapatát. Mátyás Viktória jól védett, Szőke Noémi vezetésével pedig lehengerlő teljesítményt nyújtottak.

(Borítókép: Esztergomi Vitézek)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!