Újra megtisztították a Kenyérmezei-patak partját a Szemétirtók

A tavaszi szemétszedést követően szeptember 22-én tartották meg a következő, Kenyérmezei-patakkal kapcsolatos akciójukat a Szemétirtók. Az önkéntesek bár ezúttal kevesen voltak, így is nagy mennyiségű hulladékot gyűjtöttek össze. Meg is lepődtek azon, hogy mi mindent rejtett a patak partján burjánzó növényzet és a hidak környezete

A tavaszi szemétszedést követően szeptember 22-én tartották meg a következő, Kenyérmezei-patakkal kapcsolatos akciójukat a Szemétirtók. Az önkéntesek bár ezúttal kevesen voltak, így is nagy mennyiségű hulladékot gyűjtöttek össze. Meg is lepődtek azon, hogy mi mindent rejtett a patak partján burjánzó növényzet és a hidak környezete.

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) tagjaiból és helyi lelkes civilekből álló Szemétirtók brigádja az Öntsünk tiszta vizet a Dunába akciót folytatva céljaiknak megfelelően bejárta a Kenyérmezei-patak Richter óvoda melletti szakaszát is. A szemétpaletta ezúttal is széles volt, hiszen babakocsitól intim törlőig szinte minden előfordult.

A csapat ha már kesztyűt húzott és zsákot ragadott, akkor felkereste a tavaszi akciójuk helyszínét is. Egy héttel ezelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy milyen állapotok uralkodnak az 111-es közúti híd melletti füves területen. Tüskének csúfolt szeszesitalos üvegek, sörösdobozok hevertek a fűben, amely a Szemétirtók szerint a közeli üzletnek köszönhető. Bár több alkalommal is összeszedték a szemetet (ahogy most is), a bolt vásárlói miatt folyamatosan újratermelődik. Bár jelezték a tulajdonosnak a problémát, úgy tűnik, hogy nem osztja a véleményüket.

Harmadik helyszínként a Jubileum térről a Pataksorhoz vezető “kajla” híd környezetét tisztították meg. Ez az a terület, amelyet sokan legális szemétlerakónak vélnek, ennek megfelelően építési törmeléket, gumiabroncsot, olajos hordót, franciaágyat és kimustrált hűtőszekrényt is bedobnak a híd alá. Bár az önkéntesek mindent megtettek, abban a Szemétirtók is egyetértettek, hogy az állapotok felszámolásához munkagépes segítség kell. Az újabb sikeres akció az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és Dorog Város Önkormányzata támogatásával valósult meg.
(Forrás: Szemétirtók/Lieber Tamás)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!