Kilencvenhat órás horgászversenyt nyert a Csőri-Csali Horgászbolt csapata

Húsz csapat részvételével rendezték meg a Pilismaróti Öbölben a FŐHESZ – Big Carp Baits 96 órás nagyhalfogó horgászversenyt. A tavalyi győztes Csőri-Csali Horgászbolt tagjai nem bízták a véletlenre, hiszen végig vezetve védték meg címüket.

Húsz csapat részvételével rendezték meg a Pilismaróti Öbölben a FŐHESZ – Big Carp Baits 96 órás nagyhalfogó horgászversenyt. A tavalyi győztes Csőri-Csali Horgászbolt tagjai nem bízták a véletlenre, hiszen végig vezetve védték meg címüket.

A verseny idején a sors csak részben volt kegyes a résztvevőkhöz, ugyanis bár kellemesen meleg idő volt, a Duna naponta több centimétert apadt, így volt némi aggodalom a versenyzők között. A megnyitót követően kihúzással döntöttek a szektorhelyekről. Minden csapat elvitt az asztalról egy dobozt és az arra írt szám lett a horgászhelye. A helyek elfoglalása után a csapatok a sátorállítás mellett a felszereléseket és az etetőanyagot is előkészítették.

A szabályoknak megfelelően a horgászok most is csak négy felszereléssel horgászhattak és az élő csalin kívül bármilyen más anyaggal próbálkozhattak. A halak már a kezdetektől fogva haraptak, ugyanakkor csak az öt kilogrammot meghaladó ponty és amur számított be a végeredménybe.

Az első napon tizenkettő, a többi napon pedig huszonöt, huszonkettő, illetve huszonnégy halat mérlegeltek. Tavaly meglehetősen nehéz dolguk volt a versenyzőknek, mert a meder alján hemzsegtek a telepes algák és egyes hínárfajók, idén azonban jó körülmények várták a résztvevőket.

A ponty és amurok mellett dévérkeszeg, egy-egy balin és még egy húsz kilogrammos busa is horogra akadt, összesen pedig nyolcvanhárom halat mérlegeltek, melyek súlya összesítve meghaladta a nyolcszáz kilogrammot is.
A legnagyobb példány egy 19,08 kilogrammos amur volt, melyet a harmadik helyen végzett Pontyőrültek fogtak ki. A 10 kg feletti halakat a mérlegelésük után egyedi haljellel látták el, úgy kerültek vissza az öböl vizébe. 21 db amur és 8 darab ponty hordozza magával az esemény nyomát.

A második helyre a Meszes Team futott be, melynek tagjai összesen tizennégy darab mérlegelhető halat fogtak, az össztömeg pedig 130,65 kilogramm volt. A győztes ezúttal is a Csőri-Csali Horgászbolt lett, mely több mint százhúsz kilogrammot vert az ezüstérmesre.

A versenyen bebizonyosodott, hogy a Pilismaróti-öbölt nagy testű amurok és pontyok lakják, melyeket némi türelemmel és felkészültséggel bárki kifoghat. A Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége jövőre is megrendezi a versenyt, melyre a mostani résztvevőket és az újabb érdeklődőket is várják.

(Forrás: FŐHESZ)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!