Orsolya

Hídlap

Bemutatták Ézsiás Erzsébet Vadsóska című könyvét az esztergomi könyvtárban

Ézsiás Erzsébet írónőt, Szersén Gyula színművészt, Kemény András kiadóvezetőt és Pálmai Árpád egyházzenész, karnagyot látta vendégül a Vadsóska – Napló egy árváról című könyv bemutatója alkalmából szeptember 23-án az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár.

Hirdetések

Ézsiás Erzsébet egy erdélyi árva kislánynak lett keresztanyja, fogadott gyermeke, akit családja és barátai segítségével hosszú évekig patronált. Noémi, a könyv főszereplője halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegénységből érkező erdélyi magyar, és egy árvaházban nevelkedő, nem kívánt gyermek. Az ő történetéről szól a könyv, nyolc éves korától tíz éven át.

Szívszorító, megható pillanatok és események tükrében válik kamasszá a kislány, és érik be élete. Mindannyiunk számára elgondolkodtató sors az övé. A könyvben képet kapunk az árvagondozásban látottakról, az írónő jó és rossz tapasztalatairól. A könyv naplóként íródott, egy-egy esemén is megelevenedik előttünk, miközben olvassuk Noémi történetét.

Noémi okos, tehetséges és szorgalmas, és hamar rájön, hogy a tanulással kitörhet jelenlegi környezetéből. Idén fog érettségizni, és az írónő arra biztat minket olvasókat, hogy legyünk optimisták a lány életének folytatását illetően.

A regény egy trilógia harmadik kötete. A történet nem folytatásos, így a részek függetlenek egymástól. A trilógia első részének címe Babanapló, ezt követi a Kamasznapló és végül a Vadsóska. A kötetet Kemény András kiadóvezető mutatta be a közönségnek, a művet a Papirusz Book könyvkiadó adta ki, borítóját a főszereplő Noémi rajza díszíti, hátoldalán található ajánlót pedig Müller Péter írta. Ézsiás Erzsébetnek eddig huszonnégy könyve jelent meg, az esztergomi városi könyvtárba harmadjára jött el, és mutatta be kötetét.

Az estén Szersén Gyula színművész – Hercule Poirot magyar hangja – olvasott fel részleteket a könyvből, illetve Pálmai Árpád énekelt a közönségnek erdélyi népdalokat.

(Forrás: Hámosné Szőke Anna)
(Fotó: Steindl Nóra)

Hirdetések

  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap