Helyreállították az esztergomi Játszó gyermekek szoborcsoportot

Mától újra teljes a "Játszó gyermekek" szoborkompozíció az Aradi téren - írja az esztergom.hu. Kligl Sándor alkotásának egyik alakját négy hónappal ezelőtt letörték a gerendáról. A szobrot megerősített felfüggesztési pontokkal és különleges hegesztési technológiával sikerült stabilabbá tenni.

Mától újra teljes a “Játszó gyermekek” szoborkompozíció az Aradi téren – írja az esztergom.hu. Kligl Sándor alkotásának egyik alakját négy hónappal ezelőtt letörték a gerendáról. A szobrot megerősített felfüggesztési pontokkal és különleges hegesztési technológiával sikerült stabilabbá tenni.

A Munkácsy-díjas szobrászművész szoboregyüttesére igencsak rájár a rúd. 2009-ben felavatták, három évvel később pedig ellopták az egyik gyermeket. Az önkormányzat újra elkészítette a hiányzó elemet, a helyreállítás költségei mintegy hétmillió forintot tettek ki.

Május végén újabb rongálásról számoltunk be, amikor is ledöntötték a gerendáról az egyik alakot, melyre a növényzetben “ülve” találtak rá. Akkor a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, hogy ismeretlen tettes ellen rongálás vétsége miatt indítottak nyomozást az esztergomi rendőrök.

Azóta lecsillapodtak a kedélyek, az önkormányzat pedig szeptember 25-én, immár másodjára állíttatta helyre a szoborcsoportot. Egyúttal bíznak benne, hogy most már senki sem tudja majd ledönteni a helyéről.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!