Alfonz

Hídlap

Gálik Ervin ipolyszalkai futó is teljesítette az idei Spartathlont

A felvidéki Ipolyszalkán élő, szlovák színekben versenyő Gálik Ervin is teljesítette az idei Spartathlont. A negyvenkilenc éves sportoló most először indult a görögországi versenyen és több nívós viadal után a kétszáznegyvenhat kilométeres távot is sikeresen lefutotta.

Hirdetések

Gálik Ervin életében meghatározónak számít a futás, de a múltban többször előfordult, hogy abbahagyta, nyolc éve viszont folyamatosan fut. Kezdetben kisebb versenyeken vett részt, majd Maráz Zsuzsannával való találkozása után kezdett el hosszabb távokban gondolkodni. A mai napig segíti őt a felkészülésben, az ő kezei alatt pedig Ultrabalatont, a Korinthosz 160-at és több 6, illetve 12 órás versenyt is teljesített.

Idén vett részt először a Spartathlonon, a célja pedig nem volt más, mint a sikeres teljesítés. A verseny hivatalos oldala szerint Gálik Ervin a hetvenedik helyen végzett, a távot pedig 35 óra 12 perc 51 másodperc alatt futotta le.

(Képek: Horváth Ildikó és Gyetven Miklós)

Hirdetések

  • Szűk körben emlékeztek meg Esztergom felszabadításáról

    Minden októberben megemlékeznek Esztergomban III. Sobieski János lengyel királyról, illetve a törökök városból való kiűzésének időpontjáról. Idén a vírushelyzet miatt szerény körülmények között hajtottak fejet a dicső győzelem emléke és a hős uralkodó szobra előtt.

    Hídlap
  • Héregnél kapcsolták le az annavölgyi gyorshajtót

    Kis híján a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett az az annavölgyi lakos, akit október 29-én Héregnél állítottak meg a tatabányai járőrök – írja a police.hu A 24 éves férfi a megengedett 50 kilométer/órás tempó helyett 96 kilométer/órával száguldozott.

    Hídlap