Dömötör

Hídlap

December elejéig marad letartóztatásban az ukrán cigarettacsempész hölgy

Az Esztergomi Járási Ügyészség a különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő nyomozás során indítványozta egy ukrán állampolgárságú nő letartóztatása határidejének meghosszabbítását, aki 37.500 doboz magyar zár-és adójegy nélküli cigarettát tartott a birtokában.

Hirdetések

Mint arról több alkalommal is beszámoltunk, a hölgyet június 3-án az esztergomi Nagy Duna sétányon haladt, majd 12:40 körül megállt a parkolóban. A gépkocsijában összesen 37.500 doboznyi magyar zár- és adójegy nélküli cigaretta lapult. A hazánkban nem forgalmazott és emiatt jövedéki adózás alól elvont terméknek minősülő áru kiskereskedelmi eladási ára dobozonként 1.440 forint volt. Az összrakomány értéke pedig elérte az 54 millió forintot.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság két nappal később, június 5-én elrendelte az ukrán hölgy letartóztatását, melyet először október 5-ig, most pedig december 5-ig hosszabbítottak meg. Döntésükben közrejátszott az is, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén akár elérhetetlenné válna.

Hirdetések

  • Az esztergomi futballklub több stábtagja is karanténba került

    A stábtagok közül többen is karanténba kerültek, ezért elmaradnak az edzések, illetve a mérkőzések – közölte hivatalos oldalán az FC Esztergom. A vírus megállítása érdekében másfél hétig zárva lesz a futball centrum is. A klub közleményét változatlan formában tesszük közzé. „Kedves Szülők , Játékosok! Sajnálattal közöljük, hogy stábtagjaink közül többen is karanténban vannak jelenleg. A …

    Hídlap