Vendel

Hídlap

Elítélték a betörőket, akik a tető megbontásával jutottak be a tokodi házba

Az Esztergomi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot két táti férfival szemben, akik a tető bontásával jutottak be egy tokodi hétvégi házba, ahonnan élelmiszert, valamint háztartási használati tárgyakat loptak el.

Hirdetések

A két férfi tavaly szeptember 3-án együtt italozott, majd az egyikük gépjárművével Tokodra mentek, ahol az elsőrendű vádlott pincével rendelkezik. A két férfi elhatározta, hogy bejutnak az egyik épületbe és magukkal viszik az ott található értékeket. Az elhatározásukat tettek követték és a másodrendű vádlott a tetőn lévő cserepek elmozdításával, majd a tetőfólia feltépésével bejutott a házba.

Belülről aztál kinyitotta az ajtót, így a lent várakozó társa is bejutott az épületbe. A betörők az épületben 237 ezer forint értékben vettek magukhoz élelmiszert, háztartási használati tárgyakat, amelyeket gépjárművel szállítottak el a helyszínről. A lopás során okozott kárból 93 ezer forint megtérült azáltal, hogy a nyomozó hatóság a lopott tárgyak egy részét, köztük egy hűtőszekrényt is lefoglalta az elsőrendű vádlottól.

Az ügyészség a vádirat ismertetésekor indítványt terjesztett elő a büntetés mértékére arra az esetre, ha a vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerik az előkészítő ülésen. A vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerték, és lemondta a tárgyaláshoz való jogukról, ezért a bíróság az ügyészség indítványával egyezően a többszörös visszaeső férfit 1 év 10 hó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra, míg a társát 150.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte. Ezen túlmenően a bíróság kötelezte az elkövetőket, hogy térítsék meg az ingatlan tulajdonosának a meg nem térült kárt. Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész, és a vádlottak is tudomásul vették.

(Forrás:

Hirdetések

  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap