Megalakult a Komárom-Esztergom Megyei Idősügyi Tanács

Az időskorúak világnapján, megyenapon köszöntötték megyénk szépkorúit és nyugdíjasait. A megyei önkormányzat által szervezett nagyszabású rendezvény nem csak a szórakozásról szólt: megalakult az idősek érdekeit széleskörűen képviselő Megyei Idősügyi Tanács.

Az időskorúak világnapján, megyenapon köszöntötték megyénk szépkorúit és nyugdíjasait. A megyei önkormányzat által szervezett nagyszabású rendezvény nem csak a szórakozásról szólt: megalakult az idősek érdekeit széleskörűen képviselő Megyei Idősügyi Tanács.

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat nyertes identitás pályázatának köszönhetően közösségszervező és építő rendezvényeket szervez, melyek keretében már több megyejáró hódító túrára, páros találkozóra került sor az elmúlt hónapokban. Az idősek világnapjára nyugdíjas megyenappal készültek a megye területén élő szépkorúak, nyugdíjas szervezetek részére. Szűkebb hazánk egész területéről érkeztek vendégek, több százan gyűltek össze a Kisbéri Wass Albert Művelődési Központban. Az eseményen Sinkovicz Zoltán polgármester, Czunyiné Dr. Bertalan Judit országggyűlési képviselő, Kancz Csaba kormánymegbízott és Troják Frigyes, az Életet az Éveknek Szövetség megyei tagszervezetének vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. „A mai nap a köszöneté, hiszen Önök nélkül családjaink nem tudnának létezni. Ezen túl egy kicsit a munkáé is, hiszen az Idősügyi Tanács létrehozásakor és működtetésében is számítunk bölcsességükre. Fontos, hogy legyen egy fórum, mely segítségével az Önöket érintő kérdésekben el tudják mondani véleményüket, és ki tudják fejteni elképzeléseiket” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A rendezvény első programpontjaként megalakult Megyei Idősügyi Tanács a Komárom-Esztergom megyében élő időskorúak érdekeinek feltárását, megfogalmazását, védelmét és érdekeik érvényesítését látja el a jövőben. Tagjai a megyei nyugdíjas szervezetek köréből kerültek ki, kiegészülve a nyugdíjas ügyekkel foglalkozó megyei szakmai szervezetekkel. A kezdeményező megyei önkormányzat célja, hogy az érintettek is véleményt alkothassanak, állásfoglalást és javaslatot tehessenek az őket, életminőségüket és életkörülményeiket közvetlenül érintő kérdésekben.

A résztvevőket a továbbiakban zenés, szórakoztató műsorokkal várták: operett dallamokkal lépett színpadra Sári Évi és Egyházi Géza, valamint bemutatkozott a Senior Örömtánc Együttes is. A délutáni program részeként Kisbér nevezetességeivel ismerkedhettek az egybegyűltek, köztük a lovardával, a Mini-Magyarország makettparkkal, de a múzeumot és a helyi templomokat is meglátogatták.

Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!