Átadták a Dobó Katalin Gimnázium felújított tornatermét

Szalagátvágással avatták fel az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tornatermét, melyet a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és az önkormányzat közös finanszírozásában, mintegy 137 millió forintos projekt keretében újítottak fel. A terem mellett öltözőhelyiségek is megújultak.

Szalagátvágással avatták fel az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tornatermét, melyet a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és az önkormányzat közös finanszírozásában, mintegy 137 millió forintos projekt keretében újítottak fel. A terem mellett öltözőhelyiségek is megújultak.

Az ünnepség kezdeték köszöntötték a meghívott vendégeket, köztük Romanek Etelka polgármester asszonyt, dr. Völner Pált, a térség országgyűlési képviselőjét, Hermádi Ádámot, a város turizmusáért felelős miniszteri biztost, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét és Muszela Szabolcsot, az Esztergomi Tankerületi Központ tankerületi igazgatóját.

Smiger András intézményvezető felidézte, hogy két és fél évvel ezelőtt döntött úgy az esztergomi képviselő-testület, hogy biztosítja a tao-támogatás igénybevételéhez szükséges önrészt. Ennek köszönhetően benyújthatták a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programjára a pályázatukat. Megjegyezte, hogy bár a kivitelezés közben adódtak problémák, ugyanakkor minden gond és nehézség ellenére megvalósult a felújítás. Megköszönte a szövetség és az önkormányzat, illetve azoknak a segítségét, akik valamilyen módon részt vettek a projektben.

Romanek Etelka polgármester asszony elmondta, hogy az elmúlt években kiemelt figyelmet kaptak a város iskolái és óvodái, egyúttal megköszönte dr. Völner Pál és Popovics György ezirányú segítségét is. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat 41 millióval járult hozzá a beruházáshoz, az összegből pedig a tornaterem és az öltözők is megújultak.

Dr. Völner Pál szerint az iskola fontos szerepet tölt be a város életében. Megköszönte Romanek Etelkának és a képviselő-testületnek, hogy az elmúlt években nem csak benyújtották az intézmények fejlesztésével kapcsolatos pályázatokat, hanem kellő önrésszel is támogatták a projekteket.

Nem ért egyet azzal a kijelentéssel, miszerint Esztergomban nem épült semmi az elmúlt években. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy nagy terhet jelent a városnak az az intézményi állomány, amelyet korszerűsíteni kell. Ugyanakkor számtalan példa, köztük a József Attila Általános Iskola egy hónappal ezelőtt átadott tornaterme is megcáfolja ezt a tévhitet. Méltatta a kivitelezőket és a magyar vállalkozókat, akik európai színvonalon végzik munkájukat. Zárásként kijelentette: reméli, sokan érnek el sportsikereket a csarnokban.

Hernádi Ádám, az iskola korábbi diákjaként szólt a jelenlévőkhöz, majd felidézte dobós éveit. Elmondta, hogy az iskola az a hely ahol az ember nem csak tudást szerez, hanem nevelést is kap. Megtiszteltetésnek tekintette, hogy volt iskolája tornatermének avatóünnepségén oszthatta meg a diákokkal a gondolatait.

– Remélem, hogy a jövőben lehetőségem lesz még intenzívebben dolgozni a város iskoláiért, a fejlesztésekért és a minél magasabb színvonalú oktatás érdekében tenni azért, hogy a diákok kellő tudással, erős lélekkel, ép és egészséges testtel lépjenek ki a felnőtt évek színpadára – fogalmazott.

Köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult a felújításhoz és arra kérte a diákokat, hogy használják ki az intézményben rejlő lehetőségeket.

Popovics György szintén felidézte diákéveit, majd ismertette, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatai azért fontosak, mert azokkal lehetőségeik szerint a települések és intézmények igényeit elégíthetik ki. Bejelentette, hogy nemsokára elkezdődik egy 544 millió forintos fejlesztés, melynek köszönhetően energetikai korszerűsítést végeznek az iskolában.

A beszédek után dr. Völner Pál, Hernádi Ádám Popovics György, Romanek Etelka és Smiger András szalagátvágással avatta fel a termet. Az ünnepség zárásaként a diákok szertorna- és táncbemutatóját tekinthették meg a vendégek.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!