Lőrinc

Hídlap

Ketten haltak meg a bajnai kanyarban történt balesetben

Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 29 éves sofőrrel szemben, aki tavaly márciusban okozott halálos balesetet 1105-ös úton, Bajna és Gyermely között. A kocsi vezetője jóval gyorsabban hajtott, mint azt a körülmények indokolták volna, felelőtlensége miatt ketten vesztették életüket.

Hirdetések

A bajnai férfi 2018. március 13-án vezetői engedély nélkül közlekedett Bajna felől Szomor irányába, a kocsiban rajta kívül hárman uaztak. Mivel a közelben lakik, így minden bizonnyal tudhatta, hogy a juhhodály melletti szakasz veszélyes. A lakosok sem véletlenül, hanem a sok baleset miatt nevezik autótemetőnek az ominózus útszakaszt. A sofőr azonban a közismert tények ellenére nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét, majd a nedves, síkos úton megcsúszva átsodródott a szemközti sávba és nekicsapódott a szabályosan közlekedő tehergépkocsinak.

A baleset következtében az Opel utasai közül ketten olyan súlyos sérülést szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A balesetet okozó férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és vádemelési javaslattal megküldte az eljárás ügyiratait az illetékes ügyészségnek.

(Fotó, forrás: police.hu)

Hirdetések

  • Idegenben győzte le a Debrecent a Dorog

    Bár az első fordulóban a Pécstől kikapott, a Soroksár után a DEAC csapatát is legyőzte a Dorogi FC a Merkantil Bank Ligában. Így a hat ponttal rendelkező „Bányász” jó formában várhatja a Nyíregyháza Spartacus elleni találkozót.

    Hídlap
  • Elhunyt Györe Lajos mesteredző

    A család mély fájdalommal tudatta, hogy 73. életévében elhunyt Györe Lajos mesteredző – közölte a waterpolo.hu. Nem csak tréneri, hanem játékos pályafutását is sikerek övezték, emellett edzői munkájával segítette a dorogi Új-Hullám Sportegyesületet is.

    Hídlap