László

Hídlap

Ketten haltak meg a bajnai kanyarban történt balesetben

Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 29 éves sofőrrel szemben, aki tavaly márciusban okozott halálos balesetet 1105-ös úton, Bajna és Gyermely között. A kocsi vezetője jóval gyorsabban hajtott, mint azt a körülmények indokolták volna, felelőtlensége miatt ketten vesztették életüket.

Hirdetések

A bajnai férfi 2018. március 13-án vezetői engedély nélkül közlekedett Bajna felől Szomor irányába, a kocsiban rajta kívül hárman uaztak. Mivel a közelben lakik, így minden bizonnyal tudhatta, hogy a juhhodály melletti szakasz veszélyes. A lakosok sem véletlenül, hanem a sok baleset miatt nevezik autótemetőnek az ominózus útszakaszt. A sofőr azonban a közismert tények ellenére nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét, majd a nedves, síkos úton megcsúszva átsodródott a szemközti sávba és nekicsapódott a szabályosan közlekedő tehergépkocsinak.

A baleset következtében az Opel utasai közül ketten olyan súlyos sérülést szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A balesetet okozó férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és vádemelési javaslattal megküldte az eljárás ügyiratait az illetékes ügyészségnek.

(Fotó, forrás: police.hu)

Hirdetések

  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap