Megyezászló átadással egybekötve avatták fel az új únyi könyvtárat

Új könyvtárral gazdagodott a Komárom-Esztergom megye határán fekvő Úny, ahol a művelődési ház egyik helyiségét alakították át erre a célra. Az ünnepség keretein belül adta át Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke az összetartozás jelképező megyezászlót a település számára.

Új könyvtárral gazdagodott a Komárom-Esztergom megye határán fekvő Úny, ahol a művelődési ház egyik helyiségét alakították át erre a célra. Az ünnepség keretein belül adta át Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke az összetartozás jelképező megyezászlót a település számára.

A rendezvényen köszöntötték dr. Völner Pált, a térség országgyűlési képviselőjét, Popovics Györgyöt, Mikolasek Zsófiát, a József Attila Megyei Könyvtár igazgatóját, Fábián Ildikó osztályvezetőt és Pósfai József polgármestert.

A köszöntők után az általános iskolások műsorát tekinthették meg a jelenlévők, melyben verseket szavaltak a gyermekek és felelevenítették a nemzetiségi hagyományokat is, majd felavatták az új könyvtárat.

A szalagátvágást követően dr. Völner Pál mondott beszédet, aki megköszönte a változatos műsort. Elmondta, hogy a lehetőségek korszakát éljük, melyben kellő figyelmet kapnak a legkisebb települések is.

Megjegyezte, hogy Únyon látni a folyamatos fejlődést, amely az élet sava borsát jelentő helyi szervezetek, civil csoportosulások, hagyományőrzők munkájának is köszönhető.

Popovics György felidézte, hogy korábban három hónapig Únyon teljesített katonai szolgálatot és már akkor is tudta, hogy szép környezetben fekszik a község. Ezúttal is örömmel látogatott el a településre, ahol a könyvtár avatásával egybekötve átadhatta a hatvannyolcadik megyezászlót.

A megyei közgyűlés elnöke ismertette, hogy a megyei önkormányzat fokozott figyelmet fordít a megyehatáron élőkre is, céljük továbbá az, hogy közelebb hozzák egymáshoz Komárom-Esztergom megye lakosságát. Az összetartozást jelzi a megyezászló is, amelyet az adományozási oklevéllel egyetemben nyújtott át Pósfai Józsefnek.

A polgármester a zászlóval kapcsolatban úgy fogalmazott: a lobogó képes egybegyűjteni azokat, akiknek a szíve együtt dobban. Egyúttal a lakosság üzenetét tolmácsolva köszönte meg, hogy egy teljesen új helyszínen hozták létre az új, korszerű könyvtárat. Reméli, hogy a könyvek igazán jó barátai lesznek a lakosoknak. Megköszönte dr. Völner Pál és Popovics György segítségét, akik segítséget nyújtottak nekik a pályázatokban. Ezután felsorolta az elmúlt öt évben megvalósult fejlesztéseket, melyek összértéke bruttó 168 millió forint. Továbbá említette, a művelődési ház belső felújítására és a hangosítás kiépítésére a Magyar Falu Program keretében nyertek 6,7 millió forintot.

A beszédek után a Kávészünet együttes szórakoztatta a jelenlévőket.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!