Vendel

Hídlap

Vádat emeltek a szerencsétlen esztergomi betörők ellen

Az Esztergomi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt benyújtott vádirata alapján tartott előkészítő ülésen a vádlottak beismerő vallomást tettek, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, ezért a bíróság ítéletet hozott az ügyben, amelyet az ügyész tudomásul vett.

Hirdetések

A két férfi még április 15-én éjjel jelent meg gépkocsival az esztergomi sértett lakóházánál. Az egyik elkövető a behatolás előtt 22 óra 45 perckor felhívta telefonon a tulajdonost, aki nem vette fel a telefont. Ezt követően felbátorodtak, majd átugrottak a kerítésen, a náluk lévő szerszámokkal ajtókat próbáltak feltörni, ami nem járt sikerrel, egy ablakot felfeszítettek, amin keresztül bejutottak a házba. Az egyik elkövető a sértett hálószobájában is kutatni kezdett, ekkor azonban a sértett felébredt, aminek a hatására a vádlottak kimenekültek a házból. A sértett a férfiak után szaladt az udvaron és kerítésnél a földön fekve megtalálta és felismerte az egyik elkövetőt. Ezalatt a másik férfi visszatért a lakásba, ott informatikai eszközöket, telefont, pénztárcát, bankkártyát, a sértett személyes iratait és készpénzt vett magához összesen 335.000,-Ft., értékben.

Később az elkövetők együtt visszaadták a sértettnek a tőle eltulajdonított tárgyakat és mindketten próbálták rábeszélni a sértettet, hogy ne tegyen feljelentést. A férfiak a rongálással 77.916,- Ft., kárt okoztak, amelyet egyikük a sértettnek megtérített.

A bíróság előkészítő ülésén az elkövetők a bűncselekmény elkövetését beismerték, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, amely után a bíróság az egyik férfit 1 év 4 hónap börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra, a másik férfit 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlottak és védők enyhítésért jelentettek be fellebbezést. A bíróság ezt követően az elkövetők letartóztatását megszüntette, az erről hozott végzést az ügyész tudomásul vette.

Hirdetések
  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap