Nyolc Komárom-Esztergom megyei településen növelhetik a bölcsődei férőhelyek számát

A megyei önkormányzat támogató döntésével újabb nyertes pályázatokról született döntés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Az elnyert 1,2 milliárd forint támogatással megyénk nyolc településén bővülhet a bölcsődei férőhelyek száma.

A megyei önkormányzat támogató döntésével újabb nyertes pályázatokról született döntés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Az elnyert 1,2 milliárd forint támogatással megyénk nyolc településén bővülhet a bölcsődei férőhelyek száma.

– Megyénk folyamatosan fejlődik, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásainak köszönhetően óriásit léptünk előre abban is, hogy a kistelepülések népességmegtartó ereje, a lakosság életszínvonala javuljon. Számos fejlesztés már elkészült és átadásra került, míg jó néhány esetében még tartanak a munkálatok. A program keretében korábban rendelkezésre álló 27 milliárd forintos támogatási keretösszeg közben további többlettámogatásokkal egészült ki, így a megyei önkormányzat közbenjárásnak köszönhetően a bölcsődei férőhelyek bővítésére összesen 3,6 milliárd forint áll rendelkezésre. Az erre a célra kiírt felhívás első nyertes pályázatait sajtótájékoztató keretében – jelentette be Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő.

Mint elhangzott, megyénk nyolc településén építhetnek bölcsődét, illetve bővíthetik ki a már meglévő épületet bölcsőde kiépítésére vagy bővítésére: a támogatás segítségével Annavölgy, Bokod, Császár, Mogyorósbánya, Naszály, Oroszlány, Tarján és Vértessomló legkisebbjei számára nyílik lehetőség a bölcsődei ellátásra. A fejlesztésnek köszönhetően 134 új férőhely létesül a településeken.

– Egyre nagyobb az igény a bölcsődékre. A cél, hogy minél több településen tudjunk megoldást és lehetőséget kínálni a kisgyermekes családoknak, az édesanyáknak, és olyan intézmények álljanak rendelkezésre, melyekben a gyermekek megfelelő környezetben cseperedhetnek – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Czunyiné dr. Bertalan Judit a nyertes projektek bemutatásán túl kifejtette, a megyei önkormányzat rá van hangolódva a kistelepülések gondjaira és minden erőfeszítésével igyekszik a TOP-os fejlesztéseket úgy formálni, hogy azok a települések igényeit tudják megvalósítani. Hozzátették, a jelenlegi nyertes pályázatokon túl további 18 pályázat még elbírálásra vár, az igényelt támogatás ezek esetében 2,7 milliárd forint.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!