Vendel

Hídlap

Ruhásszekrényből lopta ki a megtakarított pénzt a tolvaj hölgy

Közvetítői eljárás lefolytatása céljából az Esztergomi Járási Ügyészség hat hónapra felfüggesztette a büntetőeljárást egy lopás vétsége miatt indult ügyben. Amennyiben a vádlott jóváteszi a bűncselekménnyel okozott sérelmét, úgy a megbánás révén megszüntetik a vele szemben indított büntetőeljárást.

Hirdetések

A lopással vádolt hölgy július 7-én egy dorogi férfi ismerőse lakótelepi lakásában tartózkodott. A nő már többször járt ott, így tudta, hogy a férfi élettársa hol tartja a megtakarított pénzét. A gyanúsított ki is használta a tulajdonos figyelmetlenségét: amint egyedül maradt a nappaliban, kilopta a ruhásszekrényben található ágynemű alól a 220 ezer forintnyi összeget.

A hölgy az ellopott pénzből 80 ezret a tartozásai kiegyenlítésére használt fel. A büntetőeljárás során az elkövető nő önként átadott 140 ezer forintot amit a nyomozó hatóság lefoglalt és a sértettnek kiadott, így a sértett kára ennyivel megtérült.

A lopási kár fennmaradó részét az elkövetőnek közvetítői eljárásban van lehetősége megtéríteni, illetve a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátenni.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések

  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap