Alfonz

Hídlap

Megújul a Bajna és Nyergesújfalu között húzódó 1125-ös út rövid szakasza

A megyei önkormányzat koordinálásával a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újabb útszakaszok, összesen 5,3 kilométer hosszúságban újulhatnak meg. A munkálatok érintik a Bajna és Nyergesújfalu között húzódó 1125-ös út rossz állapotban lévő 193 méter hosszú szakaszát is.

Hirdetések

A 872,3 millió forintos projekt részeként megújul továbbá a Tata-Komárom (Szőny) összekötő út, az ácsi állomáshoz vezető út, valamint a Zsámbék-Bajna és a Kecskéd-Oroszlány közötti összekötő utak belterületi kijelölt szakaszai.

A pályázó a Magyar Közút Nonprofit Zrt., melynek szakemberei 2021. végéig az egyes helyszíneken felmarják a régi útburkolatot, majd kötő- és kopóréteg beépítésével látják el az úttestet. A vízelvezetés is fontos, ezért a meglévő rendszert felújítják, az útpadkák, a műtárgyak, átereszekm forgalomtechnikai berendezések helyzetét is megvizsgálják.

A projekt megvalósulásával javul a települések és a térségben lévő munkahelyek elérhetősége, ezzel a munkaerő mobilitást és gazdaságfejlesztést ösztönzi.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Sajtó)
(Borítókép: szabolcsihir.hu)

Hirdetések

  • Szűk körben emlékeztek meg Esztergom felszabadításáról

    Minden októberben megemlékeznek Esztergomban III. Sobieski János lengyel királyról, illetve a törökök városból való kiűzésének időpontjáról. Idén a vírushelyzet miatt szerény körülmények között hajtottak fejet a dicső győzelem emléke és a hős uralkodó szobra előtt.

    Hídlap
  • Héregnél kapcsolták le az annavölgyi gyorshajtót

    Kis híján a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett az az annavölgyi lakos, akit október 29-én Héregnél állítottak meg a tatabányai járőrök – írja a police.hu A 24 éves férfi a megengedett 50 kilométer/órás tempó helyett 96 kilométer/órával száguldozott.

    Hídlap