Év Háza díjat nyert Borosházi Tamás, a Kapcsolatok Háza tervezője

Átadták Tatabányán az Év Háza pályázat díjait - írja a kemma.hu. A Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara (KEMEK) díjátadó rendezvényén Borosházi Tamás okleveles építészmérnök, a napokban felavatott esztergomi Kapcsolatok Házának tervezője is elismerésben részesült.

Átadták Tatabányán az Év Háza pályázat díjait – írja a kemma.hu. A Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara (KEMEK) díjátadó rendezvényén Borosházi Tamás okleveles építészmérnök, a napokban felavatott esztergomi Kapcsolatok Házának tervezője is elismerésben részesült.

Az összejövetelen Markos Anikó, a kamara elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd Schmidt Csaba tatabányai polgármester ismertette a jelenleg folyó városi beruházásokat. A díjátadón Bálint Imre Ybl-díjas építész, a zsűri elnöke mutatta be a beérkezett pályaműveket, a díjazott épületeket és a tervezőket.

Borosházi Tamás, a nemrég felavatott Kapcsolatok Háza épületével, a műemlék és helyi védett épület kategóriában érdemelte ki a díjat. Emellett pedig különdíjban is átvehetett a szintén Esztergomban található Veprecht toronyban megépült reneszánsz vízgép rekonstrukciója miatt.

Az ünnepségben dicséretben részesült további hat épület tervezője, köztük Dankó Kristóf, Dorog főépítésze is, aki nyergesújfalui társasházat, ipari épületet, valamint egy tokodi óvodát tervezett.

Az Kapcsolatok Háza nevet viselő épületegyüttest a Komárom-Esztergom Megyei önkormányzat segítségével a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül újították fel. A Széchenyi téri ingatlan a jövőben esztergomi civil csoportok, közösségek otthonául szolgálhat és az udvaron található kertmozi is a lakosság javára válhat majd.

Egyébként szintén Borosházi Tamás tervei alapján újították fel a Prímás-pince Szent Adalbert Központ felőli oldalán található, bazilikához vezető lépcsősort.

(Forrás: kemma.hu/Dorogi-medence)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!