Képviselőket és polgármestereket választ az ország

Nagy várakozás előzte meg október 13-át, ugyanis ezen a napon hazánk szinte összes településén önkormányzati választásokat tartanak. Térségünk egyes községein szoros küzdelem várható, ugyanis vannak helyek, ahol ötnél is több aspiráns pályázik a polgármesteri székre.

Nagy várakozás előzte meg október 13-át, ugyanis ezen a napon hazánk szinte összes településén önkormányzati választásokat tartanak. Térségünk egyes községein szoros küzdelem várható, ugyanis vannak helyek, ahol ötnél is több aspiráns pályázik a polgármesteri székre.

8 millió 25 ezer 372 választópolgár szerepel a lezárt névjegyzékben, vagyis ennyien vehetnek részt a vasárnapi önkormányzati választáson – írta egy nappal a voksolás előtt az infostart.hu. A választás hetek óta lázban tartja a lakosságot: egyes kistelepüléseken városokat meghazudtoló módon dübörgött a kampány, voltak, akik még az esti órákat kihasználva is népszerűsítették programjukat.

A Hídlap összeszedett néhány érdekességet a vasárnapi választással kapcsolatban. Bár tudjuk, hogy Esztergomban három jelölt, Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP), dr. Révfalvi Gergely (Egész Esztergom), Cserép János (Szeretgom) neve mellé tehetjük az X-et, ennek ellenére érdemes kitekinteni az ezeréves város határain túlra is.

Tokodon a ”rendvédelmisek” csatájának lehetünk szemtanúi, hiszen Bánhidi László civilben a helyi önkéntes tűzoltó egyesület elnöke, míg ellenfele Horváth Mihály személyében pedig egy korábbi rendőrt tisztelhetünk. Mogyorósbányán a leköszönő id. Havrancsik Tibort fia, ifj. Havrancsik Tibor válthatja, amennyiben a lakosok neki szavaznak bizalmat. Rajta kívül Birkés Ferenc Roland indul.

Felettébb érdekes, hogy Únyon a jelenleg regnáló Pósfai Józsefen kívül további öt (!) aspiráns is harcba száll. Feszülten várják majd az eredményeket Kesztölcön is, ahol heten, köztük egy, a szomszédos Piliscséven élő hölgy is megméretteti magát.

A Szobi járás települései között is előfordulnak olyanok, ahol kettőnél több jelölt néz szembe egymással: Nagymaroson és Zebegényben 4-4, míg Márianosztrán öt személy pályázik a pozícióra. Emellett Bernecebarátiban, Ipolydamásdon, Kemencén, Szokolyán, Tésán és Vámosmikolán egyetlen egy jelöltre adhatják le a voksukat a szavazók. Utóbbi tényező azt jelenti, hogy már egy érvényes voks esetén újabb öt évig vezethetik településüket.

Az Esztergomi járás területén található települések közül a Bajnán, Csolnokon, Dágon, Dorogon, Nyergesújfalun, Sárisápon és Táton élőknek nem lesz nehéz dolguk (legalábbis az adott település vezetésével megbízandó személy kiválasztásánál) ugyanis egy jelölt neve szerepel majd a lapon.

A nap folyamán részletesen beszámolunk majd arról, hogy hol hogyan alakul a részvételi arány, illetve az esti órákban beszámolunk majd az eredményekről.

(Borítókép: Pixabay.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!