Rá sem lehet ismerni a parkosított táti Központi és Tátika terekre

Október 11-én avatták fel a táti Központi és Tátika tereket, melyeket a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében parkosítottak. Az átadóünnepség után Turi Lajos polgármester és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke közösen tekintette meg a helyszínt.

Október 11-én avatták fel a táti Központi és Tátika tereket, melyeket a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében parkosítottak. Az átadóünnepség után Turi Lajos polgármester és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke közösen tekintette meg a helyszínt.

Az ünnepségen Turi Lajos köszöntötte a meghívott vendégeket, köztük Popovics Györgyöt, dr. Völner Pált, a térség országgyűlési képviselőjét, Horváth-Szeder Gábort, a járási hivatal vezetőjét és Debreczeni Istvánt, az Esztergomi Rendőrkapitányság kapitányát.

A táti polgármester elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben az emberek sokkal többet kivettek a természetből, mint amihez joguk lett volna. A rend továbbá amiatt bomlott meg, mert a vegetáció reprodukcióval nem tudta kompenzálni az emberi beavatkozás negatív hatásait.

Turi Lajos ismertette, hogy a projekt jórészt a TOP-os pályázaton elnyert összeg, állami támogatás, valamint önkormányzati forrás felhasználásával valósult meg. Reméli, hogy a park az egyes generációk találkozóhelyeként szolgálhat majd. Megköszönte dr. Völner Pálnak és Popovics Györgynek az elmúlt öt évben kapott segítséget.

Dr. Völner Pál szerint büszkék lehetünk az elmúlt öt évben elvégzett fejlesztésekre, a TOP-os pályázatok kapcsán pedig úgy fogalmazott: a sikerek bizonyítják a városi és megyei önkormányzat jó kapcsolatát.

– A környező települések jelenlévő polgármesterei is bizonyítják, hogy Tát nem egy sziget, hanem annak a magyar valóságnak a részese, amelyben élünk. Ha nem korlátoznak bennünket külső erők, akkor az eddig tapasztalt töretlen fejlődés a magyar emberek szorgalmából tovább folytatódhat – mondta.

Popovics György kijelentette, hogy beért annak a munkának a gyümölcse, melyet a TOP-os projektekbe fektettek. Mint hangsúlyozta, egyre több helyen készülnek el azok a beruházások melyek könnyebbé, jobbá és szebbé teszik a városok életét. Elmondta, hogy Tát a TOP-keretében 150 millió forintot nyert a két terület parkosítására, az önkormányzat pedig 50 millió forinttal járult hozzá a munkálatokhoz.

– Boldogok vagyunk, hogy a megyei önkormányzat segítségével ismét egy olyan, nagyértékű beruházást adhatunk át, amely a település lakosságát szolgálja, továbbá a természeti értékeinket is növeli. Kívánom, hogy egészséggel használják mindkét teret – zárta beszédét.

Ezt követően Kardos Mihály plébános megáldotta a parkokat, majd dr. Völner Pál, Popovics György és Turi Lajos szalagátvágással hivatalosan is felavatta a Központi és Tátika tereket. Az ünnepség után a táti polgármester és a megyei közgyűlés elnöke közösen tekintették meg a kultúrház közelében létesített játszóteret.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!