Országszerte kilencvenezren szavaztak az első órában

A valasztas.hu adatai szerint a szavazókörök nyitásától eltelt egy óra alatt a választásra jogosultak 1,12 százaléka adta le voksát, vagyis 89.867 fő járult az urnák elé. Esztergomban későn keltek az emberek, hiszen reggel 7 óráig "csak" 228-an mentek el szavazni.

A valasztas.hu adatai szerint a szavazókörök nyitásától eltelt egy óra alatt a választásra jogosultak 1,12 százaléka adta le voksát, vagyis 89.867 fő járult az urnák elé. Esztergomban későn keltek az emberek, hiszen reggel 7 óráig “csak” 228-an mentek el szavazni.

Csak viszonyításképpen: Az esztergomi választópolgárok 0,98, míg Dorogon a választásra jogosultak 1,02 százaléka adta le voksát az első órában. Kesztölcön viszont nem csak a kampányidőszakban, hanem a választás napján is aktívak a lakosok. A weboldal szerint 6-7 óra között harminchatan (!), vagyis a választópolgárok 1,61 százaléka már végzett a mai legfontosabb feladatával.

Korábban végigvettük, hogy hol várható nagy harc a polgármesteri székért. Hiába a hat jelölt, Únyon reggel 7-ig csak nyolcan mentek el és húzták be az X-et, Márianosztrán viszont a 684 főből már 19-en szavaztak (2,78 %-os részvétel).

(Borítókép: szentendre.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!