Nem lehet behajtani az esztergomi Arany János és Bottyán János utcákba

A víz- és szennyvízvezeték hálózat rekonstrukciója miatt lezárták az Arany János utcát - írja az esztergom.hu. A projekt jól halad, a második ütem kivitelezési munkálatai egy hetet vehetnek igénybe. A tiltás ellenére a Magyar Posta járművei behajthatnak a posta hátsó bejáratáig.

A víz- és szennyvízvezeték hálózat rekonstrukciója miatt lezárták az Arany János utcát – írja az esztergom.hu. A projekt jól halad, a második ütem kivitelezési munkálatai egy hetet vehetnek igénybe. A tiltás ellenére a Magyar Posta járművei behajthatnak a posta hátsó bejáratáig.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt kezdődtek a Bottyán János utcában a korszerűsítési munkálatok, melynek eredményeként szalaggal körbekerítették és lezárták az utcában található parkolóhelyeket. Munkaterületté vált többek között az elektromos töltőállomás előtti terület is, így a zöld rendszámú járművek töltésére más helyet kell választaniuk a tulajdonosoknak.

A szakemberek felbontották a térköveket, hogy hozzáférjenek a régi vezetékekhez, melyeket korszerűekre cseréltek. Október 15-től újabb lezárások nehezítik meg a lakosok életét: járművekkel már be sem lehet hajtani az utcába, hiszen a munkagépek már az úttestet is elfoglalják. Az óvoda előtt például teljes szélességben át is vágták az úttestet, minden bizonnyal a rákötés miatt.

Bár a gyalogosok közlekedését egyelőre nem korlátották, A munkások nem nagyon örültek annak, hogy a járdán sétálgattunk. A posta járművei betérhetnek az Arany János utcába, ugyanakkor a forgalmi rend változás miatt a posta épületének hátsó kapuja előtt tudnak csak megfordulni a járművek, így most két irányúvá vált a kaputól a főútig húzódó szakasz.

Az esztergom.hu azt írja, hogy a IV. Béla király utca és Főapát utca közötti szakaszon ez idő alatt újra visszaállították a két irányú forgalmi rendet, így a Belvárosi Óvoda megközelítése, a tűzoltók és mentők közlekedése biztosított.

A III. ütemben a IV. Béla és a Főapát köz közötti szakasz kerül zár alá, a másik szakasz megnyitása (és a jelenlegi forgalomkorlátozás – megállási tilalom – fenntartása mellett) után, így az biztosítja a posta forgalmát az óvoda megközelítését, a mentők és tűzoltók közlekedését.

Fontos, hogy ne a megszokásnak megfelelően, hanem a táblák jelzései szerint közlekedjünk. A kivitelezést végző C-Sped 84 Kft. az utcában található ingatlanokra tájékoztatót is kihelyezett, melyben arra kérik a lakosokat, hogy a zavartalan munkavégzés miatt 7-16 óra között ne parkoljanak a házaik előtt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!