Vonat, valamint autó ütközött össze Nagymaros és Verőce között

Személygépkocsival ütközött össze a Nyugati pályaudvarra tartó Z70-es vonat Nagymaros és Verőce között - közölte a MÁVINFORM. Azt írják, hogy az átjáróban jól működött a fénysorompó, az autó a tiltó jelzés ellenére hajtott a sínekre. A vonaton nem sérült meg senki.

Személygépkocsival ütközött össze a Nyugati pályaudvarra tartó Z70-es vonat Nagymaros és Verőce között – közölte a MÁVINFORM. Azt írják, hogy az átjáróban jól működött a fénysorompó, az autó a tiltó jelzés ellenére hajtott a sínekre. A vonaton nem sérült meg senki.

A helyszínelés idejére a vasúttársaság a Verőce-Szob szakaszra pótlóbuszokat rendelt. A személyvonatok Verőce állomásig közlekednek és onnan indulnak vissza a Nyugati pályaudvar felé. A szobi vonalon kedden délelőtt hosszabb menetidővel kell számolni.

A Vonatinfó élő térképe szerint a vonat azóta is a helyszínen vesztegel és több mint 80 perc késést szedett össze. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a nagymarosi Nagyhenc dűlőnél történt balesethez a váci és a balassagyarmati hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett áramtalanították a gépkocsit. A helyszínre mentők is érkeztek. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az autó utasa/utasai (amennyiben többen tartózkodtak a járműben) milyen állapotban vannak.

Néhány hónapon belül ez már a második, hasonló jellegű baleset a térségben. Augusztusban Kismaroson hajtott egy személygépkocsi a sínekre, a nemzetközi gyorsvonat pedig letarolta a járművet. A kocsiban utazó három koreai állampolgár nem élte túl a gázolást.

(Forrás: MÁVINFORM/Katasztrófavédelem)
(Borítókép illusztráció: nagymarosi önkéntes tűzoltók)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!