Alfonz

Hídlap

Szórakozásból kötötték el az esztergom-kertvárosi autókat

Az Esztergomi Járási Ügyészség a jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult ügyben benyújtott vádiratban indítványozta a két elkövető letartóztatásának fenntartását a bűnismétlés veszélye miatt. A páros rendszeresen elkötötte az Esztergom-kertvárosban parkoló kocsikat, majd elrejtették azokat.

Hirdetések

Az egyik férfinak április 19-én igencsak megtetszett az egyik esztergom-kertvárosi ház udvarán álló gépkocsi, amelyet Tokodaltáróra szeretett volna vinni. Az indítókulcs a járműben volt, de óvatos akart lenné, ezért kitolta az autót a kapun, majd további ötven métert tolta az utcán azért, hogy később beindítsa. Ekkor meggondolta magát és visszament egy másik járműért, amit el is vitt a községbe.

Április 24-én már társával tért vissza Esztergom-kertvárosba, hogy egy ház előtt parkoló és nyitva hagyott személygépkocsit kössenek el. Tervük ezúttal nem sikerült, egy másik járművet viszont lóvá tettek, majd a Lóga-tó melletti földútnál árokba hajtottak vele.

Másnap szintén visszatértek és az egyik ház udvarán álló gépjárműre fájt a foguk. A kocsit a benne lévő indítókulccsal beindították, de nem jutottak messzire, mert egy utcányira megadta magát. Mint kiderült, a tulajdonosa úgy alakította át, hogy a generátora önmagától ne tudjon tölteni.

Még ez sem volt elég és tovább szórakoztak. Egy következő ingatlan előtt parkoló kocsit csak azért nem tudtak elvinni, mert a napellenző mögé rejtették a kulcsát. Bosszúból egy másik autót kötöttek el, mellyel Leányvárra hajtottak és egy fás-bokros területen rejtették el.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőket április 26-án letartóztatták. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett a letartóztatás fenntartására, valamint arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a bíróság az egyik férfit 2 év börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra, a másik férfit 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélje.

(Borítókép: 24.hu)
(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések

  • Szűk körben emlékeztek meg Esztergom felszabadításáról

    Minden októberben megemlékeznek Esztergomban III. Sobieski János lengyel királyról, illetve a törökök városból való kiűzésének időpontjáról. Idén a vírushelyzet miatt szerény körülmények között hajtottak fejet a dicső győzelem emléke és a hős uralkodó szobra előtt.

    Hídlap
  • Héregnél kapcsolták le az annavölgyi gyorshajtót

    Kis híján a megengedett sebesség kétszeresével közlekedett az az annavölgyi lakos, akit október 29-én Héregnél állítottak meg a tatabányai járőrök – írja a police.hu A 24 éves férfi a megengedett 50 kilométer/órás tempó helyett 96 kilométer/órával száguldozott.

    Hídlap