László

Hídlap

Több mint százan ismerkedtek meg Szobon a laikus újraélesztéssel

Országszerte több helyszínen, köztük a Pest megyében található Szobon is változatos programokat szerveztek az újraélesztés világnapja alkalmából. A helyi mentőállomáson több mint száz résztvevő fordult meg, a diákok pedig elsajátíthatták a laikus újraélesztés alapjait.

Hirdetések

Az idei ingyenes rendezvényen a mentősök bemutatót is tartottak a fiataloknak, melyen egy pulóverbe és nadrágba öltöztetett babán imitálták a szituációt. Mindemellett gyakorlási lehetőséget is biztosítottak a bátrabbaknak, akik azt is megtanulhatták, hogy mikor és hogyan szabad mellkaskompressziót végezni.

A program végére tudatosult bennük az is, hogy szükség esetén minden egyes másodperc számít, ezért nem érdemes habozni, hanem minél előbb el kell kezdeni az újraélesztést. A mentőállomás dolgozói köszönik a támogatók segítségét és a résztvevők aktivítását.

Az Európai Újraélesztési Társaság javaslatára létrejött világnapon az újraélesztés módszerére és az azonnali segítségnyújtás fontosságára hívják fel a figyelmet. Ezt egyre komolyabban veszik hazánkban, ennek köszönhetően pedig több mint 130 mentőállomás várta a látogatókat.

(Fotó: Fehér Mihály)

Hirdetések

  • Sportparkot hoznak létre Dorogon

    Úgynevezett „C” típusú sportparkot hoznak létre a dorogi Otthon téren, melyről az Emberi Erőforrások Minisztériuma levélben tájékoztatta az önkormányzatot. A városvezetés közösségi oldalán az olvasható, hogy a fejlesztés minimum 90 négyzetméter alapterületen, legalább nyolc eszközzel valósulhat meg.

    Hídlap
  • Hetvenhárom éves ittas sofőrt kaptak el

    Szinte már heti szinten előfordul, hogy ittas sofőröket kapnak el a térségünkben szolgálatot teljesítő rendőrök. A police.hu tájékoztatása szerint most egy 73 éves alkoholos befolyásoltság alatt álló vezetőt szűrtek ki a forgalomból. Az esztergomi járőrök augusztus 7-én, péntek délután igazoltatták a városban a sofőrt.

    Hídlap