Eltévedt és sérült túrázókat mentettek a Börzsönyben

Több bajbajutott kirándoló kért segítséget a katasztrófavédelemtől október 23-án - tudtuk meg Csámpai Attila tűzoltó századostól, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. A hivatásos egységek mellett az önkéntes tűzoltók is kivették a részüket a mentésből és a keresésből.

Több bajbajutott kirándoló kért segítséget a katasztrófavédelemtől október 23-án – tudtuk meg Csámpai Attila tűzoltó századostól, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. A hivatásos egységek mellett az önkéntes tűzoltók is kivették a részüket a mentésből és a keresésből.

Október 23-án délelőtt a nagymarosi Jánoshegyi kilátónál sérült meg egy kiránduló, akit a helyi önkéntesek és a váci hivatásos tűzoltók kézi erővel, majd egy terepjáróval hoztak le a hegyről. Kis idő elteltével újabb jelzés érkezett, ezúttal Zebegényből. Szintén egy túrázás közben megsérült ember lementéséhez kértek segítséget a tűzoltóktól.

A nagymarosi önkéntes és a váci hivatásos tűzoltók ezúttal is kézi erővel, később hordágyon, majd terepjáróval mentették le a hegyről a sérült kirándulót. Még egy óra sem telt el, amikor újabb jelzés futott be a műveletirányításra. Verőcén, egy meredek, törmelékes erdei ösvényen nyolc ember rekedt, köztük több gyermek. A váci hivatásos tűzoltók kötélpálya kiépítése mellett, szakaszosan mentették le bajbajutott túrázókat.

(Forrás: Katasztrófavédelem)
(Borítókép: dissolve.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!