Uniós támogatással épülhet wifi-pont Esztergomban és Únyon

Újabb 1780 európai, és köztük 142 magyarországi település létesíthet ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolati pontokat a WiFi4EU elnevezésű, európai uniós finanszírozási program keretében - írja az MTI. Korábban a csolnoki, most pedig az esztergomi és az únyi pályázatot bírálták el pozitívan.

Újabb 1780 európai, és köztük 142 magyarországi település létesíthet ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolati pontokat a WiFi4EU elnevezésű, európai uniós finanszírozási program keretében – írja az MTI. Korábban a csolnoki, most pedig az esztergomi és az únyi pályázatot bírálták el pozitívan.

A WiFi4EU kezdeményezés célja, hogy szerte a kontinensen ingyenes wifi-hozzáférést biztosítsanak a polgárok számára. Ezeket a pontokat közterületeken, többek között parkokban, tereken, középületekben, egészségügyi intézményekben és múzeumokban építik ki. A pályázat egyik fontos kitétele, hogy minden ilyen “állomásnak” legalább három éven át kell ingyenesen és reklámmentesen működnie.

11 ezer pályázat közül választották ki a győzteseket, akik között 26,7 millió eurót osztanak szét. Ennek értelmében minden egyes településre 1500 euró jut, ami megközelítőleg 500 ezer forint. Korábban 63 magyar önkormányzat részesült támogatásban. Köztük Csolnok is, miközben pedig a piliscsévi pályázatot tartaléklistára helyezték.

Az újabb listán pedig ott szerepel Cegléd, Hajdúszoboszló és némi meglepetésre Esztergom és Úny is. Így már elmondtható, hogy térségünkben három településen is uniós támogatással építhetnek ki wifi-pontokat. Az Európai Bizottság 2020 végéig további felhívást fog közzétenni azon településeknek, amelyek még nem nyertek.

(Forrás: MTI/Index)
(Borítókép: pixabay.com)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!