Blanka, Bianka

Hídlap

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik a kocsmai verekedőt

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki ittasan balhézott és verekedett egy nyergesújfalui szórakozóhelyen. A vádlottat akár felfüggesztett börtönbüntetésre is ítélhetik.

Hirdetések

Elkövető tavaly novemberben egy nyergesújfalui sörözőben szórakozott, majd miután ittas állapotba került belekötött egy ott tartózkodó társaságba. A sértett is felfigyelt a kiabálásra, aki nyugalomra akarta inteni a veszedőket. Ekkor azonban a vádlott odalépett hozzá, majd a comjainál fogva felkapta a “békéltetőt”, aki emiatt a földre esett.
A sértett az esést két karjával próbálta tompítani: jobb csuklóján nyomásérzékenység alakult ki, bal kezén pedig több ujja is zúzódott.

A szórakozóhelyre rövidesen távozott az a konfliktusba keveredett csapat, így a vádlott bement a kocsmába és más vendégekbe kötött bele. A sértett távozásra szólította fel, a vádlott pedig ezúttal is megragadta áldozatát, aki ismét földre esett. Bár a sérüléseinek többsége nyolc napon belül gyógyulónak minősült, a bántalmazás következtében alkarcsont törést szenvedett.

A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését, és a helyszínen bocsánatot kért a sértettől. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett ara, hogy a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat, továbbá a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Hirdetések