Megalakult az új esztergomi képviselő-testület

Október 28-án, az MNM Esztergomi Vármúzeumának Lovagtermében tartotta alakuló ülését az új képviselő-testület, melyen Hernádi Ádám polgármester, valamint a megválasztott képviselők is esküt tettek. Döntésük értelmében a következő öt évben főállású alpolgármesterként Erős Gábor segíti majd Hernádi Ádám munkáját.

Október 28-án, az MNM Esztergomi Vármúzeumának Lovagtermében tartotta alakuló ülését az új képviselő-testület, melyen Hernádi Ádám polgármester, valamint a megválasztott képviselők is esküt tettek. Döntésük értelmében a következő öt évben főállású alpolgármesterként Erős Gábor segíti majd Hernádi Ádám munkáját.

Az ünnepélyes testületi ülésen Dinnyés József, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 13-i önkormányzati választások eredményét, majd az eskütételt követően a képviselők átvették megbízóleveleiket.

Elsőként dr. Alberti Péter, majd sorrendben Bádi Gábor, Bánhidy András, Cserép János, Eck András, Erős Gábor, Heckel Zoltán, Kovács Tamás, dr. Révfalvi Gergely, Simonné Cserép Krisztina, Tordainé Vida Katalin, Torma László, Tóth Tamás Béla és Vargáné Drevenka Györgyi vette át az okmányt.

Ezután Hernádi Ádám tette le polgármesteri esküjét, majd a polgármesteri illetmény és költségtérítésről szóló napirendi pont következett. Dr. Endre Szabolcs jegyző elmondta, hogy a testületnek nincs mérlegelési jogköre, hiszen a törvény szabályozza ennek az összegét.

A testületi ülésen Hernádi Ádám Erős Gábort, Szentgyörgymező Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjét javasolta az alpolgármesteri posztra, akit a képviselők meg is szavaztak. Az új, főállású alpolgármester szintén esküt tett, majd a törvényi előírás szerint az ő illetményéről és költségtérítéséről is döntött a testület.

Az ülés végén Esztergom polgármestere ünnepi beszédet is mondott, melyben hangsúlyozta, hogy politikai pártállástól és szemlélettől függetlenül minden esztergomi lakos polgármester szeretne lenni, csapatával együtt pedig elkötelezetten, legjobb tudásuk szerint fognak dolgozni. Kijelente, hogy minden erejével azon lesz, hogy a kampányban ígérteket megvalósítsa.

Hernádi Ádám megjegyezte, hogy tisztában vannak vele, hogy nem lesz könnyű a feladat, ugyanakkor minden erejével azon lesz, hogy a kampányában ígérteket megvalósítsa és azon dolgozik majd, hogy Esztergom az ezeréves múltjával, történelmi gazdagságával, hit és tudásbeli minőségével, kulturális és természeti adottságaival végre arra a helyre kerüljön, ami megilleti.

-Célom, hogy rangot, minőséget és jó megélhetést biztosítsunk az esztergomiak számára. Esztergom a hit, a kultúra, a tudás és az emberség városa. Ebben a szellemben kívánom fejleszteni, működtetni és átadni a jövőnek – zárta beszédét.

A Szózat eléneklése után a meghívott vendégek, köztük Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és Szabó Eugen, Párkány polgármester is pezsgővel köszöntötte a testületet.

A képviselő-testület összetétele:
1. számú egyéni választókerület: Erős Gábor (Fidesz-KDNP)
2. sz. evk: Torma László (Fidesz-KDNP)
3. sz. evk: Dr. Alberti Péter (Fidesz-KDNP)
4. sz. evk: Heckel Zoltán (Fidesz-KDNP)
5. sz. evk: Bánhidy András (Fidesz-KDNP)
6. sz. evk: Tordainé Vida Katalin (Fidesz-KDNP)
7. sz. evk: Kovács Tamás (Fidesz-KDNP)
8. sz. evk: Eck András (Fidesz-KDNP)
9. sz. evk: Tóth Tamás (Fidesz-KDNP)
10. sz. evk: Simonné Cserép Krisztina (Fidesz-KDNP).

Kompenzációs listáról szerzett mandátumot Cserép János (Szeretgom), Bádi Gábor (Szeretgom), dr. Révfalvi Gergely (Egész Esztergom Egyesület) és Vargáné Drevenka Györgyi (Civilek Esztergomért Egyesület).

(Képek: RTVE, illetve Hídlap)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!