Nárcisz

Hídlap

Havazik a Börzsönyben

Fagypont közelébe csökkent a hőmérséklet, emiatt október 30-án délelőtt bekövetkezett a halmazállapot-változás és megjelentek az első hópelyhek a Börzsönyben található 864 méter magas Nagy-Hideg-hegyen. A havazást az Időkép kameráján lehet nyomonkövetni.

Hirdetések

Amint azt az időjósok beharangozták, október utolsó napjaira hidegebb légtömeg árasztotta el az országot. Szerdára már igencsak lehűlt a levegő: az Időkép adatai szerint Esztergom térségében jellemzően 6-8 fok van. A Komárom-Esztergom és Pest megye határán fekvő Dobogókőről nincsenek adatok, de a közeli Pilis-tetőn három fokot mutat a hőmérő.

A Nagy-Hideg-hegyen éjfélkor még négy fokot, 6 órakor már csak 2 fokot mért az automata. 8 óra körül már meg is jelentek, azóta pedig változó intenzitással, de továbbra is esik. A délutáni órákban érdemes lesz Dobogókőre figyelni, hiszen ott is bekövetkezhet a halmazállapot-változás. Ugyanakkor egyelőre nem érdemes előkaparni a síléceket és a kesztyűket, ugyanis jelenleg nem marad meg a hó, így még hógolyózni sem lehet.

 

(Forrás: Időkép)

Hirdetések

  • Hétfőtől a szórakozóhelyeken is viselnünk kell a maszkot

    A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Dömösön

    Október 28-án, szerdán ültették el Dömösön, a falu központjában ültették el azokat a facsemetéket melyeket az Agrárminisztérium Településfásítási Programjában nyert el a községi önkormányzat. A feladatokból Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is szerepet vállalt.

    Hídlap