László

Hídlap

Tiszteletlenül szóltak hozzá, ököllel vett elégtételt az őt sértegető férfin

Az Esztergomi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot két férfival szemben, akik az esti órákban Nyergesújfalun a járdán verekedtek. A vádlottakat a bíróság közmunkára és két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélheti.

Hirdetések

Április 6-án 18 óra körül az elsőrendű vádlott betonfalnak támaszkodva ült az egyik nyergesújfalui utcán, amikor a a másodrendű vádlott három személy társaságában elhaladt előtte. A másodrendű vádlott odahajolt és tiszteletlenül szólt az ülő személyhez, aki az őt sértegetőt ököllel arcon ütötte.

Ezt követően újabb ütést kísérelt meg, azonban a megütött férfi társaságában lévő egyik személy ezt megpróbálta akadályozni. Bal kezével próbálta eltolni az ütő férfit, aki azonban a jobb kézzel újra a másodrendű vádlott feje felé ütött ököllel.

Ezt követően a megütött férfi támadt rá a részben lefogott elsőrendű vádlottra, akit többször megütött a fején. Ezt követően vádlottak kölcsönösen többször megütötték egymást, az egyiknek a sapkája esett le, a másik az ütéstől térdre esett. Mindkét elkövető a kezét felemelve támadó állást vett fel az utcában, bokszolóállásban kölcsönösen többször megütötték egymást, majd a földre kerülve ott birkóztak.

A vádlottak a nyílt utcán, a forgalmas közúton az autók haladását figyelmen kívül hagyva tanúsítottak agresszív, a társadalmi együttélés szabályaival szembe helyezkedő magatartást, amely alkalmas volt mások megbotránkoztatására. Az egyik férfi, aki a konfliktust sértéssel kezdeményezte, visszaeső, 2017-ben szabadult más ügyben kiszabott szabadságvesztéséből, a másik férfi büntetlen.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlottak a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a büntetlen férfit 2 évre bocsássa próbára, míg a visszaeső férfit 80 nap elzárásra és 250 óra közérdekű munkára ítélje.

(Borítókép: borsodihir.hu)

Hirdetések

  • Sportparkot hoznak létre Dorogon

    Úgynevezett „C” típusú sportparkot hoznak létre a dorogi Otthon téren, melyről az Emberi Erőforrások Minisztériuma levélben tájékoztatta az önkormányzatot. A városvezetés közösségi oldalán az olvasható, hogy a fejlesztés minimum 90 négyzetméter alapterületen, legalább nyolc eszközzel valósulhat meg.

    Hídlap
  • Hetvenhárom éves ittas sofőrt kaptak el

    Szinte már heti szinten előfordul, hogy ittas sofőröket kapnak el a térségünkben szolgálatot teljesítő rendőrök. A police.hu tájékoztatása szerint most egy 73 éves alkoholos befolyásoltság alatt álló vezetőt szűrtek ki a forgalomból. Az esztergomi járőrök augusztus 7-én, péntek délután igazoltatták a városban a sofőrt.

    Hídlap