László

Hídlap

Konzultációs napokat tartanak az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen

Társasházak napja címmel tart konzultációs napookat november 5-7 között az esztergomi kirendeltségén a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Kossuth Lajos utca 40. szám alatt található katasztrófavédelmi kirendeltségen kedden 13-15, szerdán 9-15, csütörtökön pedig 13-15 óra között fogadják az érdeklődőket.

Hirdetések

Komárom-Esztergom megyében ebben az évben már 90 lakástűzhöz vonulnak a megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói. Munkájukat azonban sokszor nehezíti a társasházak közlekedő folyosóin kirakott bútorok, kerekpárok. A rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek számára széleskörű tájékoztatást adjon a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

November elején egy háromnapos konzultáció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

A konzultációs előadásokon az alábbi kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődök:

Mire kell figyelni a dohányzással, nyílt láng használatával kapcsolatban?
Mit kell tudni a homlokzati hőszigetelésről?
Miért fontos a Tűzvédelmi házirend, és milyen előírások vonatkoznak rá?
Mit kell tudni a tűzoltási felvonulási területről és a száraz felszálló vezetékek átalakításáról?

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)
(Borítókép: kolorline.hu)

Hirdetések

  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap