László

Hídlap

Jogosítvány nélkül, ittasan közlekedő sofőrt fogtak az esztergomi rendőrök

Szabálysértési és büntetőeljárást is kezdeményeztek az esztergomi rendőrök egy 33 éves járművezető ellen – írja a police.hu. Az autó tulajdonosa egy 41 éves nő volt, aki úgy engedte át a férfinek a vezetést, hogy a személyi feltételeknek nem felel meg.

Hirdetések

A rendőrök november elsején délben az esztergomi Terézia úton ellenőriztek egy személykocsit, valamint a 33 éves sofőrt és 41 éves utasát. A járőrök hiába kérték, a vezető nem tudta átadni a jogosítványák nekik, mivel azzal nem rendelkezett. Később kiderült, hogy ittas állapotban is ült a volán mögé, de a baj csak ezután kezdődött.

Az egyenruhások megállapították, hogy a járműre nincs biztosítás kötve, valamint azt, hogy a műszaki érvényessége is lejárt már. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért őt mintavételre előállították.

A rendőrök a mérési eredmények alapján a férfival szemben büntetőeljárást, az elkövetett cselekmények kapcsán szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. A jármű tulajdonosa az a 41 éves nő volt, aki utasként tartott a férfivel. Mivel ő olyan személynek adta át a volánt, akinek nincs jogosítványa, ezért vele szemben is szabálysértési eljárást indítottak.

(Forrás: police.hu)
(borítókép: wix.com)

Hirdetések
  • Sportparkot hoznak létre Dorogon

    Úgynevezett „C” típusú sportparkot hoznak létre a dorogi Otthon téren, melyről az Emberi Erőforrások Minisztériuma levélben tájékoztatta az önkormányzatot. A városvezetés közösségi oldalán az olvasható, hogy a fejlesztés minimum 90 négyzetméter alapterületen, legalább nyolc eszközzel valósulhat meg.

    Hídlap
  • Hetvenhárom éves ittas sofőrt kaptak el

    Szinte már heti szinten előfordul, hogy ittas sofőröket kapnak el a térségünkben szolgálatot teljesítő rendőrök. A police.hu tájékoztatása szerint most egy 73 éves alkoholos befolyásoltság alatt álló vezetőt szűrtek ki a forgalomból. Az esztergomi járőrök augusztus 7-én, péntek délután igazoltatták a városban a sofőrt.

    Hídlap