László

Hídlap

Dömös térségét is érintette a Piros 85 teljesítménytúra és terepfutó verseny

November elsején, immár huszonötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesülete (MVTE) a Piros 85 Teljesítménytúrát, melynek útvonala érintette térségünk keleti részét is. A bátrabbak és elszántabbak számára terepfutó versenyt is rendeztek: a dorogi Sárdi Tamás tizenötödikként teljesítette a távot.

Hirdetések

A Piros 85 mellett rövidebb távokat is rendeztek: mindegyik kivétel nélkül Csillaghegyről indult, ugyanakkor csak egy, a húsz kilométeres etap nem érintette Dömöst, valamint Dobogókőt. A leghosszabb távot elsőként a 428-as rajtszámmal induló Marosi András járta végig, aki 9 óra 57 perc alatt ért célba. A hölgyek között Szívós Orsolya volt a leggyorsabb, akinek 12 óra 10 perc kellett a 85 kilométer leküzdéséhez.

A terepfutó versenyen Milata Patrik diadalmaskodott, aki 7:14:40-es idővel győzött és majd 37 percet vert a második Pálfy Mártonra. A Dorogi Futókör elnöke, BSI nagykövet Sárdi Tamás (képünkön) 9 óra 18 perc és 35 másodperces idejével a tizenötödik helyet szerezte meg.

(Forrás: piros85.hu)
(Fotó: Magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesülete (MVTE))

Hirdetések

  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap