László

Hídlap

Elnököt és szenátusi tagot is választottak az Ister-Granum EGTC közgyűlésén

A napokban tartotta közgyűlését az Ister-Granum Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (EGTC), amelyen harmadik alkalommal választották meg igazgatónak Nagy Pétert. A szenátus új tagja pedig Rományik Ferenc ipolydamásdi polgármester lett.

Hirdetések

Az esztergomi Szent Adalbert Központban tartott ülésen Nagy Péter számolt be a jelenleg futó projektekről. Szlovákiai partnerként vesznek részt a Dunaradvány – Neszmély közti kompösszeköttetés megvalósításában, jelenleg az építéssel kapcsolatos közbeszerzés kiírását készítik elő.

A helyi termék hálózat kiépítése, fejlesztése kapcsán tizenkét partner együttműködését koordinálják, a pályázatok megvalósítása a közeljövőben kezdődik el. Egy nemzetközi, vagyis belga, dán, olasz, holland, spanyol együttműködésben is részt vesznek, amely egy a vízhez kapcsolódó örökségek hasznosítását és újraértékelését célozza. A projekt eredményeként a vízhez kapcsolódó örökségek integrált érvényesítésére, fejlesztésére irányuló szakpolitikák, programok pozitív irányba módosulhatnak, új projektötletek valósulhatnak meg.

Az ülésen harmadik alkalommal választották meg igazgatónak Nagy Pétert, aki négyéves időszakra kapott bizalmat a régió polgármestereitől. Felidézte, hogy 2011-ben, nehéz időszakban vette át a szervezet irányítását, hiszen akkoriban csak az alapműködést tudták biztosítani. Jelenleg több nagyobb értékű pályázat megvalósítását végzik, és a Külgazdasági és Külügyminisztérium is fontos partnerként tekint az Ister-Granum-ra a határ ezen szakaszán.

A Szenátus új tagja Rományik Ferenc lett! A magyarországi választások kapcsán megüresedett helyre kellett új tagot választani. Ipolydamásd polgármestere, a Szobi Kistérségi Társulás elnökének megválasztásával a Börzsöny térsége is képviselve lesz a Szenátusban.

A Közgyűlés támogató döntést hozott a működési pályázat beadása kapcsán. 2010. óta évről évre benyújtja támogatási kérelmét az EGTC az aktuális kiírásokra. Az elmúlt években a Külgazdasági és Külügyminisztérium gondozásában jelenik meg a pályázat, amely nagyrészt fedezte a szervezet éves működési költségeit. Az év folyamán várhatóan még egy közgyűlés összehívásra kerül, mivel decemberben kerékpáros témában pályázat benyújtását tervezi az EGTC.

(Forrás: Ister-Granum EGTC)

Hirdetések
  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap