Negyedik alkalommal rendezik meg az Építészeti Napokat Esztergomban

Immár negyedik alkalommal rendezik meg Esztergomban az Építészet Világnapjához és a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara (KEMÉK) "Építészet Hónapjának" programjához kapcsolódó Építészeti Napokat. November 5-8. között kiállításmegnyitóval és beszélgetős esttel is várják az érdeklődőket.

Immár negyedik alkalommal rendezik meg Esztergomban az Építészet Világnapjához és a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara (KEMÉK) “Építészet Hónapjának” programjához kapcsolódó Építészeti Napokat. November 5-8. között kiállításmegnyitóval és beszélgetős esttel is várják az érdeklődőket.

A program:

  • november 5. (kedd) 17.00, Városháza Nagyterem – tervismerTETŐ: a rendezvényt Hernádi Ádám polgármester nyitja meg, köszöntőt mond Markos Anikó, a KEMÉK elnöke. Az előadók dr. Illyés Zsuzsanna, tájépítész, tanszékvezető és a Szent István Egyetem oktatói, valamint hallgatói lesznek.

 

  • november 6. (szerda) 17.00, Városháza Nagyterem – TETŐ: rajpályázat eredményhirdetése, kiállítás és díjak átadása.
  • november 7. (csütörtök) 17.00 – Beszélgetős est., Városháza Nagyterem: Fókuszban az építészet, a városépítészet és az urbanisztika témakörei. A moderátorok Besey László mérnök és Philipp Frigyes Esztergom város főépítésze lesz. 19 órától kiállításmegnyitó meleltt Építész napi Vándordíjat adományoznak, melyet Besey László és Gerendás Tamás alapított.
  • november 8. (péntek) 17.00, Városháza Nagyterem – Esztergom a diákok szemével. Moderátor: Zsembery Ákos PhD építész

Az Építészeti Napok védnökei Hernádi Ádám, Esztergom város polgármestere, valamint Markos Anikó, Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara elnöke. A házigazdák az önkormányzat mellett a KEMÉK és az Esztergomi Mérnök és Építész Egylet (EMÉE).

(Borítókép: Máthé Géza: Esztergom, Várkápolna kapujának terve)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!