Nóra, Lili

Hídlap

Bronzérmet szerzett a kick-box világbajnokságon Vígváry Viktor

Bronzérmet szerzett Vígváry Viktor a Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban megrendezett WAKO Kick-Box Világbajnokságon. Az Esztergomi Kick-Box SE (EKBSE) növendékének light-contact szabályrendszerben bizonyult eredményesnek, néhány hét múlva pedig egy másik stílusban, a kick-light világbajnokságon láthatjuk majd.

Hirdetések

Az októberi szarajevói kiruccanást megelőzően hosszasan készült a megmérettetésre Vígváry Viktor, aki a szövetség által szervezett edzőtáborban is részt vett. A balkáni útra az EKBSE versenyzői közül egyedül indult el, igaz a válogatottal tartott Olasz Attila, aki ezúttal szövetségi edzőként segítette a sportolókat.

Viktor a light-contact -94 kg-os kategóriában a legjobb nyolc között kapcsolódott be a küzdelmekbe. Elsőként egy rutinos, nála majdnem egy fejjel magasabb török versenyzővel találta szemben magát, aki az első számú kiemeltje volt a mezőnynek. Kőkemény csatát követően végül Viktor kezét emelték magasba és ezzel bejutott a legjobb négy közé.

A következő versenynapon angol ellenfél következett, akivel nagyon szoros mérkőzést vívott. Végül 2:1-es pontozással, nagyon szűken, de alulmaradt riválisával szemben. Így az esztergomi fiú egy csodálatos bronzéremmel térhetett haza a világbajnokságról. A sportoló egyébként nagy szezont fut, hiszen idén utolsó éves juniorként már magáénak tudhat egy Európa-bajnoki címet is, és november végén a törökországi Antáliban egy újabb világversenyen lesz jelenése.

(Forrás: EKBSE)

Hirdetések

  • Rétvári: a Dunakanyarnak végre saját hajójárata lett

    A Nagymaros és Zebegény közötti vonatpótló hajójárat olyan népszerű lett, hogy a Mahart úgy döntött, új körjáratot indít – mondta dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön a nagymarosi kikötőben tartott sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Egy napra visszaállítják az ellenőrzést a szlovák határon

    Péntek délután 15 órától szombat délután 15 óráig visszaállítja a szlovák rendőrség az ellenőrzést a szárazföldi határokon, hogy kiszűrje a koronavírussal fertőzötteket – közölte a szlovák rádió híradására hivatkozva az MTI.

    Hídlap