Vendel

Hídlap

Többször arconütötte árulkodó kollégáját, felfüggesztett börtönbüntetést kaphat érte

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki munkatársát bántalma azért, mert a kolléga elárulta a munkáltatójának, hogy a vádlott munkahelyet fog váltani. Úgy gondolta, hogy ez az információ miatt nem fizették ki a heti bérét, ezért dühös lett a sértettre.

Hirdetések

A férfi május 31-én Pilismaróton látta meg a sértettet, akihez odament és minden további nélkül legalább háromszor arcon ütötte. Az erőszak következtében a kolléga jobb oldali járomcsontja felett női ökölnyi vérömleny keletkezett, orrcsontja felett, továbbá ajkán és homlokján is duzzanat alakult ki, ráadásul az egyik felső metszőfogából is letört egy darab. Bár az ügyészségi közlemény szerint a sérülések nyolc napon belül gyógyuló kategóriába tartoztak, az erőszakos támadó akár súlyosabb, csonttöréssel járó sérülést is okozhatott volna.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat végrehajtásában
felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

(Borítókép: Pixabay.com)

Hirdetések
  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap