Mária

Hídlap

5,3 kilométernyi útszakaszt újítanak fel Komárom-Esztergom megyében

Mintegy 5,3 kilométernyi útszakaszt újítanak fel Komárom-Esztergom megyeében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – jelentették be Magyar Közút Zrt. megyei igazgatóságán tartott tájékoztatón. Az útrekonstrukciós projekt érinti a Bajna-Zsámbék, illetve Bajna-Nyergesújfalu között húzódó utakat is.

Hirdetések

Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke a rendezvényen elmondta, hogy az útfelújítások minőségi javulást eredményeznek majd a településen élők és az adott útszakaszokon naponta közlekedők életében. Elhangzott, hogy új burkolattal látják el a Tatát és Komáromot összekötő út egy szakaszát, továbbá a projekt a padka és a vízelvezetési rendszer rendezését is magába foglalja.Jelzőlámpás csomópont épül a Komáromi út-Új utca-József Attila utca csomópontban, de felújítják az ácsi vasútállomáshoz vezető út, illetve a Kecskéd-Oroszlány összekötő út egy szakaszát is.

A felújítások térségünket is érintik, hiszen megújul a Bajnát Zsámbékkal összekötő 1105-ös út, valamint a Nyergesújfalu és Bajna között húzódó 1125-ös út egy-egy szakasza is.

A tájékoztatón egyébként részt vett dr. Völner Pál, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Bencsik János a megye három országgyűlési képviselője is.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat/Magyar Közút)

Hirdetések

  • Zöld Busz Program: hibrid járművekre cserélhetik az esztergomi buszokat

    „Kedves Esztergomiak! Polgármesteri programom szerves részét képezte az a vállalás, amely szerint a Magyar Kormánnyal a Zöld Busz Program részeként, alacsony padlós, hibrid technológiájú buszokra cserélünk minden helyi járatú buszt – közölte Hernádi Ádám polgármester a programmal kapcsolatban.”

    Hídlap
  • Kettős gyilkosság gyanúsítottját fogták el Esztergomban

    Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsít a rendőrség egy 41 éves magyar és egy 42 éves szlovák férfit a Pilisszentivánnál talált testmaradványokkal összefüggésben – számoltak be magyar és szlovák rendőri vezetők pénteki budapesti sajtótájékoztatójukon, melyről az MTI tudósított.

    Hídlap