Nárcisz

Hídlap

5,3 kilométernyi útszakaszt újítanak fel Komárom-Esztergom megyében

Mintegy 5,3 kilométernyi útszakaszt újítanak fel Komárom-Esztergom megyeében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – jelentették be Magyar Közút Zrt. megyei igazgatóságán tartott tájékoztatón. Az útrekonstrukciós projekt érinti a Bajna-Zsámbék, illetve Bajna-Nyergesújfalu között húzódó utakat is.

Hirdetések

Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke a rendezvényen elmondta, hogy az útfelújítások minőségi javulást eredményeznek majd a településen élők és az adott útszakaszokon naponta közlekedők életében. Elhangzott, hogy új burkolattal látják el a Tatát és Komáromot összekötő út egy szakaszát, továbbá a projekt a padka és a vízelvezetési rendszer rendezését is magába foglalja.Jelzőlámpás csomópont épül a Komáromi út-Új utca-József Attila utca csomópontban, de felújítják az ácsi vasútállomáshoz vezető út, illetve a Kecskéd-Oroszlány összekötő út egy szakaszát is.

A felújítások térségünket is érintik, hiszen megújul a Bajnát Zsámbékkal összekötő 1105-ös út, valamint a Nyergesújfalu és Bajna között húzódó 1125-ös út egy-egy szakasza is.

A tájékoztatón egyébként részt vett dr. Völner Pál, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Bencsik János a megye három országgyűlési képviselője is.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat/Magyar Közút)

Hirdetések
  • Hétfőtől a szórakozóhelyeken is viselnünk kell a maszkot

    A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Dömösön

    Október 28-án, szerdán ültették el Dömösön, a falu központjában ültették el azokat a facsemetéket melyeket az Agrárminisztérium Településfásítási Programjában nyert el a községi önkormányzat. A feladatokból Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is szerepet vállalt.

    Hídlap