Nárcisz

Hídlap

Tovább maradhat letartóztatásban az újdonsült kocsmai barátait kifosztó társaság

Tovább maradhat letartóztatásban az a két férfi, valamint egy nő, akik egy októberi napon a hajnali órákban erőszakkal vették el a pénzüket az “újdonsült barátaiktól”. A három fős társaság ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indított ügyet az Esztergomi Járási Ügyészség.

Hirdetések

A rablók október 8-án egy esztergomi sörözőben ismerkedetek meg a sértettekekkel, majd hamar bizalmukba férkőztek. Felfigyeltek arra is, hogy az egyiknél nagyobb mennyiségű készpénz van és el is határozták, hogy valamilyen módon megszerzik tőle. Az elkövetők és újdonsült barátaik egy másik bárba mentek át, ahol tovább folytatták az italozást.

Éjfél után az áldozatok elköszöntek a társaságtól, majd elindultak haza. Ekkor azonban a hölgy utolérte őket és szexuális ajánlatot tett nekik, két társa pedig lesben állva előlépett és számonkérte a sértetteket, hogy miért ölelgetik a nőt. Az egyik támadó ekkor megütötte az egyik “barátját”, majd földre rántotta, miközben a nő a zsebeiből összesen 293 ezer forintot vett ki.

Később a nő is agresszívabbá vált, miután a bajba jutott férfi megpróbálta visszavenni tőle az összeget. A másik áldozat is földre került, akitől a másik támadó ellopta a 340 ezer forint értékű telefonját. Az ügyészség indítványára a bíróság október 11-én elrendelte az elkövetők letartóztatását, mivel úgy vélték, hogy a büntetőeljárásban akár elérhetetlenné is válhatnak.

Az ügyészség indítványozta a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítását arra figyelemmel, hogy a kényszerintézkedés törvényes feltételei változatlanul fenn állnak.

(Borítókép: Pixabay)

Hirdetések
  • Hétfőtől a szórakozóhelyeken is viselnünk kell a maszkot

    A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Dömösön

    Október 28-án, szerdán ültették el Dömösön, a falu központjában ültették el azokat a facsemetéket melyeket az Agrárminisztérium Településfásítási Programjában nyert el a községi önkormányzat. A feladatokból Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is szerepet vállalt.

    Hídlap