Díjat kapott a Montágh iskola a XX. Pályaválasztási Kiállításon

Három nap alatt mintegy háromezren keresték fel a továbbtanulási lehetőségeket bemutató XX. Pályaválasztási Kiállítást, melyet a Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya rendezett a Földi Imre Sportcsarnokban. A rendezvény családi napján a szervezett iskolalátogatásokon túl, számos család is felkereste a standokat.

Három nap alatt mintegy háromezren keresték fel a továbbtanulási lehetőségeket bemutató XX. Pályaválasztási Kiállítást, melyet a Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya rendezett a Földi Imre Sportcsarnokban. A rendezvény családi napján
a szervezett iskolalátogatásokon túl, számos család is felkereste a standokat.

Az „Év kiállítója” fődíjat és a hozzátartozó vándorkupát idén a TSZC Bánki Donát-Péch Antal Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (Tatabánya) nyerte el. A második helyezett szintén tatabányai, TSZC Fellner Jakab Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Általános Iskolája, a harmadik díjat az Esztergomi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola kapta meg.

Idén először a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal videópályázatot hirdetett a középiskolás tanulóknak saját iskolájuk bemutatására. A pályázaton első helyezést ért el „Ezek is mi vagyunk” című alkotásával Zetovics Márió és Téglás Bence, akik a Bárdos Gimnáziumot mutatták be. Második helyezést ért el a Hamvas Krónikások csapata Oroszlányból, Galman Krisztián, Nagy Bence és Salzmann Daniella. A pályázat harmadik helyezését Dián Ákos nyerte el, aki a TSZC Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumának diákéletébe engedett bepillantást.

A kiállításon a diákok térítésmentes szolgáltatásokat vehettek igénybe, pályaválasztási teszteket tölthettek ki, részt vehettek pályaorientációs szaktanácsadáson, és kipróbálhatták ügyességüket több szakma követelményeit is megjelenítő szakmaszimulátor segítségével, melyek elhelyezését a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta.

Rekordszámú érdeklődő volt kíváncsi a pályaválasztási lehetőségekre és a kiállítók arról számoltak be, hogy a diákok céltudatosan érkeztek a standokhoz, kérdéseikből is látszott, hogy már előzetesen is tájékozódtak a leendő iskolájukról.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!