Vendel

Hídlap

Súlyosbították a büntetését annak a sofőrnek, aki újra ittasan ült a volán mögé

A vártnál súlyosabb büntetést kapott az a sofőr, aki június 30-án ittas állapotban közlekedett az esztergomi Bajcsy-Zsilinszky utcában. Az elsőfokú bíróság tíz hónapra tiltotta el a vezetésről, melyet a másodfokú bizottság megtoldott további egy évvel. Emellett jókora pénzbüntetést róttak ki a járművezetőre.

Hirdetések

A vádlott aznap enyhén ittasan ült volán mögé, a szondáztatás során kiderült, hogy szervezetében 0,73 mg/l légalkohol-koncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt. A sofőr nem most először szegült szembe a törvénnyel (és a hatóságokkal), hiszen két éve szintén ittas vezetés miatt 264 ezer forint pénzbüntetésre ítélték és 2 év 4 hónapra eltiltották a vezetéstől.

Az elsőfokú bíróság a mostani eset kapcsán 180 ezres pénzbüntetést szabott ki rá és 10 hónapos eltiltásra ítélte. Ugyanakkor az Esztergomi Járási Ügyészség, mivel visszaesőről van szó, ezért súlyosbításért fellebbezett. A másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, az elkövetőnek 240 ezer forintjába kerül a mutatványa, továbbá nem csak tíz hónapig, hanem további egy évig nem ülhet a volán mögé.

(Borítókép: nemetugyek.de)

Hirdetések

  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap