Szitakötős fotójával nyerte meg a nemzetközi fotópályázat egyik kategóriáját Kaszás Norbert

Az esztergomi születésű, de gyermekkorát Pilismaróton töltő Kaszás Norbert nyerte meg a Nature Photographer of the Year 2019 elnevezésű nemzetközi fotópályázat Egyéb állatok (hüllők, kétéltűek, ízeltlábúak, puhatestűek stb.) kategóriáját. A zsűri az esőben megörökített fényképét értékelte a legjobbnak, tehát elmondhatjuk, hogy a "pilismaróti szitakötő Hollandiáig szállt."

Az esztergomi születésű, de gyermekkorát Pilismaróton töltő Kaszás Norbert nyerte meg a Nature Photographer of the Year 2019 elnevezésű nemzetközi fotópályázat Egyéb állatok (hüllők, kétéltűek, ízeltlábúak, puhatestűek stb.) kategóriáját. A zsűri az esőben megörökített fényképét értékelte a legjobbnak, tehát elmondhatjuk, hogy a “pilismaróti szitakötő Hollandiáig szállt.”

“Elmondhatatlanul boldog vagyok és azt hiszem nem kell ennél nagyobb visszajelzés, hogy jó az amit csinálok.” – írja bejegyzésében Kaszás Norbert, akinek neve biztosan ismerősen cseng sokak számára. Az 1981-ben Esztergomban született fotós lépten nyomon megörökíti a természet szépségeit.

Nyert már korábban is versenyen (például a Komárom-Esztergom Megyei Fotópályázaton többször is díjazták), sőt idén az
Az Év Természetfotósa pályázatán a Kompozíció, forma és kísérletezés kategóriában második és harmadik helyezést ért el, az Állatok viselkedése kategóriában pedig a harmadik legjobb pályamű az övé. Emellett két képe dicséretre méltó lett.

A napokban hirdették ki Hollandiában a Nature Photographer of the Year 2019 nemzetközi fotópályázat eredményét, melyen szintén kategóriát nyert. Bár nem tudjuk, hogy mennyi ideig várt a megfelelő pillanatra, mindenesetre a szitakötős fotója tökéletes lett. Egyébként Norbert testvére, Kaszás Gergő is fotós, igaz ő a nem a parányi élőlények, hanem a fények, a csillagok és az elbűvölő tájak rabja.

(Borítókép: Kaszás Norbert az Év Természetfotósa 2019 pályázat díjátadóján)
(Szitakötős kép: Kaszás Norbert)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!