Sára, Márió

Hídlap

Elvesztették a Komárom elleni rangadót az esztergomi “Vitéz-lányok”

Hazai pályán szenvedett kétgólos vereséget az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata a Komáromtól az NB II-es bajnokság nyolcadik fordulójában. Bár a félidőben még a hazaiak vezettek, a vendégek kihasználták hibáikat és végül megszerezték a két pontot. Az Esztergom öt győztes meccs után vesztett pontokat.

Hirdetések

Az Északi-csoportban szereplő Komárom kerete az előző szezonhoz képest szinte teljesen kicserélődött. Szabó-Kovacsicz Mónika személyében többszörös magyar válogatott és honi top csapatokban játszó jobbszélső is erősíti a gárdát, ugyanakkor a Komárom kötelékébe tartozik a szintén élvonalbeli múlttal rendelkező Vajda Luca, valamint Szamoránszky Anikó, Karalyos Orsolya, Tarjányi Szilvia is, akik egyaránt magasabb osztályban edződtek. Az Esztergom is igen jó erőkből áll, így nem volt kérdés, hogy színvonalas, küzdelmes találkozót láthat majd a közönség a Pézsa Tibor Sportcsarnokban.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, négy perc elteltével már három góllal vezettek, az ellenfél emberfogásos védekezését taktikusan kijátszották. Ezután a Komárom is magára talált: nyolc perc elteltével 5:2 volt az állás, a tizedik percben pedig 5:5-t mutatott az eredményjelző. Mezőségi Irén esztergomi edző ekkor időt kért, majd soraik rendezése után kidolgozott támadásokból zsinórban négy találatot is szereztek. Olykor hiba is csúszott a gépezetbe, melyet az ellenfél kihasznált, ennek köszönhetően a félidőben 14:13 volt az eredmény.

A szünet után fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen a második félidő huszonharmadik percéig döntetlen volt az eredmény. A hajrára fejben elfáradt a hazai csapat, a Komárom pedig újult erőre kapott és végül megnyerte a rangadót.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 29:31 (14:13) Komárom VSE

Ábrahám Szilvia és Barczi Anna egyaránt 7, Horváth Mónika 4, Csiki Renáta, Takács Angéla, Valovics Nóra egyaránt 3, Kovács Nóri pedig 2 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: “Becsülettel felkészültünk a mérkőzésre. Küzdelmes és jó találkozót láthatott a közönség. Sajnos Vaja Luca ezen a napon is tarthatatlan volt, a végső döfést pedig Szabó-Kovacsicz Mónika ejtette rajtunk. Dicséret illeti a csapatunkat, a végére azonban fejben elfáradtunk.”

(Borítókép: Esztergom-Tatabánya mérkőzés)

Hirdetések
  • Állatvédelmi kerekasztal fórumot tartottak Esztergomban

    Január 18-án, hétfőn a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara esztergomi irodája adott otthont állatvédelmi kerekasztal beszélgetésnek, melyen civil szervezetek képviselői mellett Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos is részt vett.

    Hídlap
  • Tűz ütött ki hétfőn kora este egy esztergomi családi házban

    Teljes terjedelmében égett egy családi ház egyik helyisége január 18-án Esztergomban – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Tájékoztatásuk szerint a lángok a szentgyörgymezői Széchy Dénes utcában csaptak fel.

    Hídlap