Munkácsról is érmekkel tértek haza az esztergomi birkózók

Tovább folytatták remek szereplésüket az Esztergom Birkózó Sportegyesület ifjú növendékei, akik ezúttal a kárpátaljai Munkácson léptek szőnyegre. Ukrajnában már-már otthonosan érzik magukat, ahol az újabb rangos utánpótlás nemzetközi versenyen két esztergomi fiatal is aranyérmet szerzett.

Tovább folytatták remek szereplésüket az Esztergom Birkózó Sportegyesület ifjú növendékei, akik ezúttal a kárpátaljai Munkácson léptek szőnyegre. Ukrajnában már-már otthonosan érzik magukat, ahol az újabb rangos utánpótlás nemzetközi versenyen két esztergomi fiatal is aranyérmet szerzett.

Kifejezetten erős és hasznos megmérettetésként jellemezte Brilla Gergő, az esztergomi sportolók egyik edzője az ukrajnai versenyt, ahol a teljes ukrán mezőny mellett Kelet-Európa krémje, vagyis fehérorosz, litván, román és moldovai fiatalok vártak rájuk. Az Esztergom BSE mind a serdülő, mind pedig a kadet mezőnyben képviseltette magát.

Előbbi kategóriában a 85 kilogrammos Darabos Lászlónak szurkolhattunk, aki mindenkit maga mögé utasított és aranyéremmel tért haza Munkácsról. Edzői szerint remek formát nyújtott a szőnyegen és megérdemelte állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A kadet mezőnyben Mezej József (80 kg) második, Czuczor Dominik (45 kg) Babinec Makszim (55 kg) pedig egyaránt harmadik lett. Simon Máté (55 kg) és Kovács Gábor (60 kg) egyaránt ötödik helyen zárt. A legjobb eredményt Lévai Levente érte el, aki a 48 kilogrammban kirobbanó formában szerzett aranyérmet.

Mint megtudtuk, a pénzdíjazás mellett értékes nyeremények is vártak a dobogósokra. A győztesek Iphone 7-es készüléket kaptak, az ezüstérmesek powerbankot, míg a harmadikok kulacsot kaptak ajándékba.

(Fotó: Brilla Gergő)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!