Vendel

Hídlap

Nem lesz újévi tűzijáték az esztergomi Széchenyi téren

Esztergomhoz és az adventi időszakhoz méltóbb decemberi programsorozat lesz a Széchenyi téren – olvasható az esztergom.hu-n. A közlemény szerint a lakosok közül egyre többen tiltakoznak az új esztendőt köszöntő tűzijátékkal szemben, ezért durrogások helyett a Széchenyi téren különleges fényfestéssel szórakoztatják majd az érdeklődőket.

Hirdetések

Advent a várakozás ideje, a keresztény kultúrkör legjelentősebb ünnepe, ennek megfelelően Esztergomban, a magyar katolicizmus fővárosában ehhez méltó, az elmúlt évekhez képest csendesebb és meghittebb programoknak van helye a város főterén. Mivel az idei programsor szervezésére még az előző képviselő-testület adott felhatalmazást, így az önkormányzatnak figyelembe kell vennie a szervezőkkel kötött szerződési kötelezettségeket, ennek ellenére már idén több változás lesz a decemberi programokban – olvasható a közleményben.

Változás az elmúlt évekhez képest, hogy idén nem állítják fel a jégpályát, a jövőben pedig az a cél, hogy valódi, ténylegesen használható jégpálya álljon az esztergomiak rendelkezésére a téli időszakban. Az óévet búcsúztató, új esztendőt köszöntő tűzijátékkal szemben egyre több településen, köztük Esztergomban is tiltakoznak, ezért az új évet nem rakétákkal, hanem fényfestéssel köszöntik majd a főtéren.

A december 6-i Városi Mikulás Nap kezdési időpontja is változik, ennek fényében nem 18, hanem 17 órától tartják meg a Széchenyi téri ünnepséget, melynek keretein belül gyermekműsor és az ajándékokat osztogató Mikulás várja a gyermekeket.

A közleményben továbbá azt írják: A korábban meghirdetett idei programok egyelőre nem változnak, a következő években azonban meghittebb, Adventhoz és Esztergomhoz méltó ünnepség-sorozatot valósít majd meg Esztergom Város Önkormányzata, maximálisan figyelembe véve az itt élők és idelátogatók igényeit.

(Borítókép: szentistvanfeszt.hu)

(Forrás: esztergomi városháza)

Hirdetések

  • Letartóztatásban maradhat a tokodi gyilkos

    Januárig hosszabbíthatják meg a letartóztatását annak a tokodi nőnek, aki 2020. április 19-én előzetes szóváltást követően ittas állapotban késsel leszúrta a férjét. Az áldozat a helyszínen belehalt a sérülésébe.

    Hídlap
  • Dzsudzsák és társai legyőzték a Dorogot

    A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában 3:0-ás vereséget szenvedett a Dorogi FC a Debreceni VSC otthonában. A Loki harmincadik születésnapját ünneplő csapatkapitánya, Bódi Ádám kétszer is beköszönt, végül Pintér Ádám is gólt szerzett.

    Hídlap